Ana SayfaHaberler"Hayırlı evlat yetiştirdiğime inanıyorum"

“Hayırlı evlat yetiştirdiğime inanıyorum”

Trabzon Dernekpazarı’ndaki Yenice Köyü’nde köpeği Kıtmir’le birlikte inzivaya çekilen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünürü ve Berat Albayrak’ın babası Sadık Albayrak Hürriyet gazetesi muhabiri Fatma Aksu’ya konuştu:

İnzivada üç cilt...

“Hani, sen yürüyeceksin. Öyle bir nesil yetiştireceksin ki, onlar da arkadan gelecekler. Ben öyle yetiştiğime inanıyorum.”

“Coğrafya insanlığın kaderidir. Doğduğun ev de kaderindir. Doyduğun 24 saat devam eder, ama doğduğun öyle değil, seni sürekli mutlu kılandır. Anılar, hatıralar, sen ve senden öncekiler. Burada çocukluğumla baş başayım. İnsanı da mutlu kılan budur. Makam, mevki, saltanat, servet, şöhret ne işe yarar ki? Hiç.”

İnzivada üç cilt...

“İnsan ölünce amel defteri kapanıyor. Üç şey müstesna. Bir, hayırlı evlat. Yetiştirdiğime inanıyorum. İki, faydalanılan bir ilim. 47 tane kitap yazmışım. Üç, sadaka-i cariye. Cami, yol, çeşme.. Onları da yapıyorum. Bütün arkadaşlarım, yaşdaşlarım gibi bir gün ben de gideceğim. Ama arkada bir şey bırakmak en güzeli. Öğünmek için değil, ibret almak, örnek olmak için.”

Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/gundem/inzivada-uc-cilt-41972814

- Advertisment -