Ana SayfaHaberlerHayy Kitap’ın sahibi Rauf Baysal Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

Hayy Kitap’ın sahibi Rauf Baysal Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

Hayy Kitap’ın sahibi Tevfik Rauf Baysal, Covid-19 nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 53 yaşında hayatını kaybetti. Bir ay önce annesi de Covid-19’dan vefat eden Baysal’ın eşinin aynı hastalıktan hastanedeki tedavisi sürüyor. Hayy Kitap’ın aşı karşıtı fikirleri destekleyen bir yayınevi olması, Baysal’ın genç yaştaki ölümünü daha da dramatik hale getiriyor.

Hayy Kitap’ın sahibi Rauf Baysal’ın Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmesi, sosyal medyada aşı karşıtlarıyla aşı savunucuları arasında sert bir tartışmaya yol açtı. Çünkü aşı olmayan Baysal’ın yayınevi de aşı karşıtı fikirlerin merkezlerinden biriydi.  Hayy Kitap en son aşı karşıtı “Corona Aşısı” kitabını yayımlamıştı.

Yayınevi, Twitter’da kitabı tanıtırken şöyle demişti:

“Evet koronavirüs sürecinde hep onların ‘emirlerini’ dinledik, hep onlar konuştu, hep onlar vardı. Ama Türkiye’de ve dünyada farklı konuşan, farklı düşünen başkaları da vardı!”

Baysal, aşı karşıtı açıklamaları nedeniyle Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) bir ay meslekten men cezası verdiği Dr. Ümit Aktaş’ın ve “Coronavirüse karşı aşı işe yaramaz” diyen Canan Karatay’ın da yayıncısıydı. Aktaş, Baysal’ın vefatı üzerine sosyal medya hesabında “Biz seninle sadece kitapları değil bir davayı da paylaştık” dedi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, Baysal’ın ölümünden sorumlu tuttukları aşı karşıtlığı sözcülerine tepki gösteren mesajlar paylaştı.

Aşı karşıtı sosyal medya kullanıcıları da Baysal’ın, yayımladığı “Corona Aşısı” kitabı nedeniyle öldürülmüş olabileceğini öne sürdü.

Hayy Kitap’tan çıkan bazı kitaplar:

- Advertisment -