Ana SayfaHaberlerHazine ve Maliye Bakanlığı'ndan "Hafize Gaye Erkan aleyhine haberleri Mehmet Şimşek servis...

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan “Hafize Gaye Erkan aleyhine haberleri Mehmet Şimşek servis ediyor” haberlerine yalanlama

Hazine ve Maliye Bakanlığı, son günlerde Hafize Gaye Erkan aleyhine çıkan haberleri Mehmet Şimşek ekibinin medyaya sızdırdığını öne süren ODA TV haberini yalanladı. Açıklama metninde "İki ayrı iddia son derece akıl dışı, mesnetsiz ve maşa başı uydurmadır. Kurumları bu tarz ithamlar ile töhmet altında bırakan dedikoduları şiddetle kınıyoruz" denildi.

Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt’un CİMER’e yaptığı şikayette TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan’ın kendisini işten attırdığı ve Merkez Bankası’ndaki işlere karıştığı iddiaları ile başlayan tartışmalar devam ediyor.

Bugün ODA TV’de yer alan bir haberde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın arasının bozulduğu ve Şimşek grubunun Erkan’ın yerine Cevdet Akçay’ı getirmek istediği ve bu sebeple birçok haberin servis edildiği öne sürüldü.

ODA TV’de yer alan haberle ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı bir yalanlama yayınladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Odatv’de yer alan, Mehmet Şimşek – Gaye Erkan krizi üst başlığı ile; ‘Haberleri Mehmet Şimşek grubu servis ediyor’ şeklindeki iki ayrı iddia son derece akıl dışı, mesnetsiz ve maşa başı uydurmadır. Kurumları bu tarz ithamlar ile töhmet altında bırakan dedikoduları şiddetler kınıyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

- Advertisment -