Ana SayfaHaberler"Hazine'ye, Körfez ülkeleri ve Rusya'dan 55 milyar dolar gelecek"

“Hazine’ye, Körfez ülkeleri ve Rusya’dan 55 milyar dolar gelecek”

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın başdanışmanlığını yapan Can Pulak: "Değerli bir dostum, birkaç güne kadar 55 milyar doların hazineye gireceğini fısıldadı kulağıma. Kim olduğunu sormayın, çok yetkili ve de önemli bir dostum. Bu paranın 20 milyarı Suudi’lerden, 15 milyarı Katar’dan, 10 milyarı Birleşik Arap Emirliğinden (Dubai), 10 milyarı da Rusya’dan geliyormuş. Haydi hayırlısı, karşılığında ne vereceğiz, yine neyimizi satacağız bilemiyorum. Ama para geliyor işte."

Can Pulak’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Bunca olumsuz haberden sonra, bir de piyasaları geçici olarak rahatlatacak bir haber vereyim sizlere. Sabah yürüyüşü yaptığım çok önemli ve değerli bir dostum, birkaç güne kadar 55 milyar doların hazineye gireceğini fısıldadı kulağıma. Kim olduğunu sormayın, çok yetkili vede önemli bir dostum.

Bu paranın 20 milyarı Suudi’lerden, 15 milyarı Katar’dan, 10 milyarı Birleşik Arap Emirliğinden (Dubai), 10 milyarı da Rusya’dan geliyormuş. Haydi hayırlısı, karşılığında ne vereceğiz, yine neyimizi satacağız bilemiyorum. Ama para geliyor işte…

Bu arada bir iyi haber de turizmden gelebilir. İç turizm ekonomik nedenlerle pek parlak değil, bayram tatilinden sonra kalabalıklar azalabilir ama dış turizm fena gitmiyor. Eskisi kadar olmasa bile, geçen yılın rakamlarını yakalabiliriz. Dilerim öyle olur.”

- Advertisment -