Ana SayfaHaberler“Haziran ayının sonunda Kanal İstanbul’un temelini atıyoruz”

“Haziran ayının sonunda Kanal İstanbul’un temelini atıyoruz”

Çamlıca Kulesi’nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah Haziran ayının sonunda filan Kanal İstanbul'u şehrimize kazandırmak üzere temelini atıyoruz. Rahatsız olanlar var olacaklar. Varsın olsunlar. Kanal İstanbul'u şehrimize kazandırdığımızda İstanbul'un hem coğrafi hem stratejik hem tabii güzelliği bir kat daha artacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çamlıca Kulesi’nin açılış töreninde Kanal İstanbul Projesiyle ilgili açıklamalar yaptı. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Kanal İstanbul üzerinden 6 tane köprü göreceksiniz. Bu altı köprüyle adeta Kanal İstanbul’un sağında solunda iki şehir inşa edeceğiz. O iki şehirle beraber İstanbul bir başka olacak. Bir başka güzel olacak. Ya bunlar nereden çıkardı bunları diyecekler. Kim? O malum tipler. Ama biz yapacağız. Çünkü biz tarihe not düşüyoruz not. İki kıtaya yayılmış böyle bir şehirde yaşamakla, ülke olarak böyle bir şehre sahip olmakla ne kadar iftihar etsek azdır.”

“Aynı projeyi ülke genelinde yaygınlaşmayı planlıyoruz”

“Çamlıca Kulesi projesi üzerinde Binali Bey kardeşimle uzun süre durduk ve hayata geçirmiş olduk. Yüz kadar radyonun buradan ortak yayın yapması bizim ayrı bir başarımız oldu. İletişim ve yayıncılık faaliyetinde tek tesis modeline geçtiğimiz bu kule sayesinde Çamlıca’da görüntü kirliliğine de son verdik. Aynı modeli şartların müsait olduğu yerlerden başlayarak ülke genelinde yaygınlaşmayı planlıyoruz. Kim çevreci işte bu ortada. AK Parti çevreciliğin ispatını yatırımlarla ortaya koymuş partidir.”

“AK Parti, çevreciliğin ispatını bugüne kadar yaptığı yatırımlarla ortaya koymuş olan bir partidir. Çevrecilik lafla olmuyor, ispata vücutla olur. Milyonlarca ağacı ülkemizin dört bir yanına diktik. Teröristler geldiler yaktılar. Hemen ardından o yakılan yerlere ağaçlar diktik. Lafla peynir gemisi yürümez.”

- Advertisment -