Ana SayfaHaberlerHDP, anayasa değişikliği teklifi için randevu isteyen AK Parti ile görüşmeme kararı...

HDP, anayasa değişikliği teklifi için randevu isteyen AK Parti ile görüşmeme kararı aldı

HDP, AK Parti’nin başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliği teklifine ilişkin görüşme talebini reddetti.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, partisi hakkındaki kapatma davası ve Hazine yardım hesaplarına “geçici blokaj konulması” kararları ile “demokratik siyasete iktidar tarafından kastedildiğini” belirterek bu nedenle de AK Parti’ye randevu vermeme kararı aldıklarını duyurdu.

AK Parti, başörtüsüne anayasal güvence ve “ailenin korunması” gerekçesiyle hazırladığı anayasa değişikliği teklifi için Çarşamba günü muhalefet partilerini ziyaret edecek.

AK Parti grup yöneticileri de bu çerçevede Meclis’te grubu bulunan muhalefet partilerinden randevu istedi.

İYİ Parti, Çarşamba günü için randevu verirken, CHP’nin de MYK’de kararını netleştirmesi bekleniyor.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti’nin randevu talebini yetkili kurullarında değerlendirdiklerini belirtti.

HDP’nin kapatılması davasının Anayasa Mahkemesi’nde devam ettiğini anımsatan Oluç, “HDP’ye yönelik bir intikam davası olan kapatma davasının bütün hızıyla devam ettirilmesi, en son partimizin anayasal hakkı olan hazine yardımının iktidar blokunun siyasi baskısı sonucu bir hak gaspı olarak Anayasa Mahkemesi tarafından ve anayasaya aykırı bir şekilde bloke edilmesi ve özellikle bunun gerçekleşmesi için Cumhur İttifakı bileşenlerinin ağır baskısının AYM üzerinde yaşanması nedenleriyle Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Yönetimi ile anayasa değişikliği teklifi hakkında görüşmeme kararı aldık. Randevu taleplerine olumlu cevap vermedik” dedi.

- Advertisment -