Ana SayfaHaberler“HDP her durumda muhalefetin adayına oy verir diyenler ülkeyi ciddi bir olumsuzluğa...

“HDP her durumda muhalefetin adayına oy verir diyenler ülkeyi ciddi bir olumsuzluğa sürüklüyor”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, kapatma davası hakkında, “Bizim siyasetteki yolumuzu kapatmak isterlerse Türkiye'de seçim olmayacak demektir, yolun sonuna gelinmiş demektir” dedi. Sancar muhalefete de birlikte hareket etme çağrısı yaptı: “Uyarıyorum. Bu kadar açık konuşmamıza rağmen hâlâ 'HDP muhalefetin adayına oy verir' üzerinden strateji kuranlar ülkeyi ciddi bir olumsuzluğa sürüklüyor.”

HDP Eş Genel Başkanı Prof. Dr. Mithat Sancar, Karar TV’de Ali Bayramoğlu’nun konuğu oldu, gündeme dair soruları cevaplandırdı.

Sancar’ın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

“Kürt sorunu hiçbir zaman siyasetin başat konusu olmaktan çıkmadı, çıkmaz. HDP’ye yaklaşım, Kürt sorununa yaklaşım anlamına geliyor.”

“Kürt sorunu yapıcı bir şekilde gündemde fakat 90’larda alıştığımız terminoloji ve kavramlarla konuşulmamaktadır.”

“Biz partiyi savunurken sadece bir kurumu savunmuyoruz. Demokratik siyaseti ve Kürt sorunundaki yeni alanın Türkiye’nin diğer sorunlarıyla buluşabileceği zemini savunuyoruz. Elbette tüm baskılara direneceğiz.”

“En fazla enerji harcadığımız alan, partiyi, arkadaşlarımızı ve halkımızı savunmak. İşkencenin olduğu her yerdeyiz.”

“Sedat Peker’in ifşaatları üzerinden konuştuğumuz her şey, eninde sonunda Kürt sorununa dayanmaktadır. Hatta başında bile dayanmaktadır.”

“Seçimi tek seçim olarak gören anlayış yanlış. Parlamento seçiminde mevcut ittifaklardan birine girme arayışımız yok, talebimiz yok, açıkçası ihtiyacımız da yok.”

“Bizim Cumhurbaşkanlığı seçiminde tavrımız şudur; Türkiye’de yeni bir dönem başlatacak, eskiyi ufak tefek makyajlarla, düzeltmelerle sürdürmeyecek bir muhalefet bloğunun ortak aday çıkarmasına taraftarız.”

“Muhalefette şöyle bir kolaycılık var; bu konularda olabildiğince köşeli bir söz söylemek istemiyorlar. Muğlak bırakıyorlar. ‘Kürtler kardeşimizdir’ diliyle sanki Kürt seçmeninin oyunu alabileceklermiş gibi davranıyorlar.”

“Prensip olarak bütün muhalif partilerle yerel demokraside uzlaşalım istiyoruz.”

“Mesele HDP ve Kürt sorununun iç içe geçmişliği meselesidir.”

“Önerdiklerimizi muhalefet ve demokrasi güçleri yeterince ciddiye almazlarsa ortaya çıkan sonuçlardan HDP sorumlu olmayacaktır!”

“İktidar muhtemelen 31 Mart’ta bizim stratejimizin bu kadar etkili olacağını beklememişti. Türkiye eğer konuşarak öğrenemiyorsa yaşayarak öğrenecek.”

“Eğer HDP, cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde dışlanırsa enerjimizin çok büyük çoğunluğu parlamento seçimlerine yoğunlaşacaktır.”

“Uyarıyorum. Eğer bu kadar açık konuşmamıza rağmen hâlâ ‘HDP muhalefetin adayına oy verir’ üzerinden strateji kuranlar varsa büyük yanlış yapıyorlar. Ülkeyi ciddi bir olumsuzluğa kendileri sürüklüyor.”

“Bizim siyasetteki yolumuzu kapatmak isterlerse Türkiye’de seçim olmayacak demektir, yolun sonuna gelinmiş demektir.”

Programın tamamını izlemek için:

- Advertisment -