Ana SayfaHaberlerTaburcu edilen Gergerlioğlu, Sincan Cezaevine götürüldü

Taburcu edilen Gergerlioğlu, Sincan Cezaevine götürüldü

Muayene için götürüldüğü hastanede darp raporu alan Gergerlioğlu “Polis arabada yumruk atmakla tehdit edip, küfürler etti.Nerde görülmüş böyle rezalet” dedi. Oğlu Salih Gergerlioğlu: Babamın anjiyosu yapıldı. Bugün yoğun bakımda kalacak. Durumu iyi. Hastaneden taburcu edilen Gergerlioğlu, Sincan 2 Nolu F Tipi Cezaevine götürüldü.

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Babamı tutuklamaya geldiler” ifadelerini kullanırken, babasının ayakkabısını giymesine bile müsaade edilmediğini aktardı.

Gergerlioğlu: Bu zulüm bir gün mutlaka biter

Ömer Faruk Gergerlioğlu, tutuklama sırasında Artı Gerçek’e konuştu. Gergerlioğlu, şunları söyledi:

 “Kapıda şuanda acele etmemi istiyorlar ama halkıma şunu söyleyeyim. Bu zulüm bir gün mutlaka biter. Şuan bilsinler ki bu ülkenin barış umutlarını yok etmeye çalışıyorlar. Biz doğru şeyler söylediğimiz ve halkımızın vekili olduğumuz için cezalandırılıyoruz. Ben bu halkın onurunu ayaklar altına aldırmadım aldırmama da ama mücadele edeceğiz ve bir gün mutlaka geri döneceğiz.”

Neler yaşanmıştı?

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun sosyal medyadan yaptığı bir haber paylaşımı nedeniyle “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasını öngören yerel mahkeme kararını 19 Şubat’ta onamış, Yargıtay’ın onama kararı, Meclis’te 17 Mart’ta okunmuş ve Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürülmüştü.

Gergerlioğlu, Meclis’te “Adalet nöbeti”ne başlamış, 5. günün sonunda gözaltına alınmıştı.

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu’nun, Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi işleminin iptali talebiyle yaptığı başvuru da Genel Kurul’un gündem toplantısında görüşüldü. Genel Kurul oy birliğiyle başvuruyu reddetti. Anayasa’nın 84. maddesinin “kesin hüküm giyme veya kısıtlanma sebebiyle milletvekilliğinin düşmesi”ni düzenleyen ikinci fıkrası yönünden Anayasa Mahkemesine müracaat imkanı tanınmadığı, bu nedenle başvurunun yetkisizlik nedeniyle reddedildiği öğrenilmişti.

- Advertisment -