Ana SayfaHaberlerHDP’den tepki: “Bahçeli katille dil birliği yapmıştır”

HDP’den tepki: “Bahçeli katille dil birliği yapmıştır”

HDP, İzmir İl Başkanlığı’na yapılan saldırıda katledilen Deniz Poyraz için “PKK'ya eleman devşiren milis yapının bir parçasıdır" diyen Bahçeli’ye sert tepki gösterdi: “Hükümetin küçük ortağı bugün bu kürsüden Deniz Poyraz’ı hedef göstermiştir. Katille dil birliği yapmıştır.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün TBMM’de partisinin grup toplantısında, HDP’nin İzmir İl Başkanlığı’na gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz için tepki çeken bir açıklama yaptı. Bahçeli, Poyraz için şu ifadeleri kullandı: “Türk devleti egemen ve haysiyet sahibi devlettir, katil ithamları soysuzluktur. Deniz Poyraz PKK’nın kırsal katılım sorumlusu, halkanın içinde yer alan milis işbirlikçidir, örgütün hain emellerine yardım ve yataklık yapan terörist demektir. Suçsuz günahsız Aybüke öğretmenimiz şehit edilirken nerelerdeydiniz?”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında Bahçeli’nin bu sözlerine şöyle tepki gösterdi:

“Bütün bunların ortak yüzleri işte budur. Bunların hepsi kol koladır. Deniz Poyraz’ı katleden de bu örgütlü, planlı birlikteliktir.  İzmir katliamında bu ortak yüzün sahiplerinin tamamının parmak izi, nefret izi vardır. İzmir katliamında tıpkı öncekilerde olduğu gibi suç üstü yakalanmışlardır. İktidarın siyaset adına bu kürsülerden ürettiği HDP düşmanlığıyla, nefret diliyle tetikçi arasındaki ilişki açık olarak ortadadır. Katil hangi saiklerle cinayeti işlediğini açıklamışsa hükümetin küçük ortağı da bugün bu kürsüden Deniz Poyraz’ı hedef göstermiştir.

“Katille dil birliği yapmıştır. Deniz’in babasını, ailesini hedef göstermiştir. Bu ülkede HDP’ye oy veren milyonları hedef göstermiştir. Yeni cinayetlere kapı aralayacak bu söylemlere karşı savcıları göreve davet ediyoruz. Bu küçük ortağa haddini bildirecek var mı yürekli bir savcı?”

- Advertisment -