Ana SayfaHaberlerHDP'li Saruhan Oluç'tan "HDP kapatılmalı" diyen İYİ Partili Uğur Poyraz'a: "İYİ Parti...

HDP’li Saruhan Oluç’tan “HDP kapatılmalı” diyen İYİ Partili Uğur Poyraz’a: “İYİ Parti ile MHP ikiz kardeş”

TV100’de yayımlanan Sağlı Sollu programına katılan İYİ Parti Genel Sekreteri Avukat Uğur Poyraz, HDP’ye açılan kapatma davasıyla ilgili şunları söylemişti:

“Süreç yargıya intikal etmiş, en doğru karar verilecektir. Kapatılması gerekiyorsa ki bana fikrimi sorarsanız HDP’nin kapatılması gerekir. Ancak bu konuya ilişkin kararı yargı karar verecek. Anayasa Mahkemesi’ne daha yeni bir üye seçilmedi mi? AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin verdiği oylarla seçilmedi mi? AYM’nin üyelerinin birçoğu yine benzer usullerle Cumhurbaşkanı tarafından seçilip konulmadı mı? Bu adamların yeterliliği konusunda bir şüphemiz mi var?”

“HDP’nin kapatılması neden kıymetli biliyor musunuz? HDP’nin kapatılmasına dair iddianamede 6-7-8 Ekim olaylarına atıf var ya iddianamede, işte o olaylardan, Yasin Börü’nün katledilmesinden sonra Dolmabahçe’de kamu görevlisi olmadığı halde HDP’lilerle oturup mutabakat yapan AK Parti’nin kurmaylarıyla ilgili öyle bir yargı yolu açılacak ki, işte o zaman bu açılım süreci, çözüm süreci gibi şeyleri dillerine dolayanlar kendi gerçekleri ile öyle bir yüzleşecek ki o zaman hak yerini tam bulacak.”

“6-7-8 Ekim olaylarına dair fezleke gelecek biz hala bekliyoruz. O fezleke konuşulurken İYİ Parti adına ben demiştim ki ‘Biz seve seve bu konuda tavrımızı sergileriz. Dolmabahçe Mutabakatı’nı imzalayan ve kanunen koruma altında olmayan o siyasiler de bu fezlekelerin parçası olarak yargılanmalarının yolu açılacak.’ O yüzden ben büyük bir merakla AYM’nin kararını ve o kararın gerekçesini bekliyorum.”

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, İYİ Partili Uğur Poyraz’ın açıklamalarını alıntılayarak yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“İYİ Parti ile MHP arasında, 1 elmanın 2 yarısı arasında ne kadar fark varsa o kadar vardır. Aynı kökenden kadrolar, aynı zihniyet, aynı siyaset tarzı. Demokrasi, hukuk ve adalet yoksunluğu… İkiz kardeşler.”

- Advertisment -