Ana SayfaHaberlerHDP’ye saldırı: “Provokasyon”, Deniz Poyraz: “Milis yapının parçası”, AYM’nin kararı: “Hayırlı gelişme”

HDP’ye saldırı: “Provokasyon”, Deniz Poyraz: “Milis yapının parçası”, AYM’nin kararı: “Hayırlı gelişme”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeminde HDP İzmir İl Başkanlığı’na düzenlenen saldırı ve HDP’ye açılan kapatma davası vardı. Bahçeli, silahlı saldırı için “provokasyon” ifadesini kullanırken, saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz için "PKK'ya eleman devşiren milis yapının bir parçasıdır" dedi. Bahçeli, AYM’nin HDP’nin kapatılması talebiyle açılan davayı kabul etmesini ise “hayırlı bir gelişme” olarak nitelendirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli’nin Meclis’teki açıklamalarından bir bölümü şöyle:

“AYM’nin HDP’nin kapatılması istemiyle açılan davayı kabul etmesi hayırlı bir gelişmedir”

“Parti görünümlü bölücü odağının kumanda odası zalimlerin kontrolündedir. HDP silahsız bölücülüğün maşası olarak görevlendirilmiştir. HDP’nin PKK’dan, PKK’nın HDP’den hiçbir farkı olmadığı gerçeği ortaya çıkacaktır.”

“AYM’nin HDP’nin kapatılması istemiyle açılan davayı kabul etmesi hayırlı bir gelişmedir. Kılıçdaroğlu kimin yanındadır, kimin tarafındadır? Bölücülüğü, terörü mü destekliyor? HDP kapatılmalıdır, yöneticileri üzerinde hukuk ve adalet etkisini göstermelidir.”

“Alçak bir komplo, şiddetli bir provokasyon…”

“İzmir HDP binasına yapılan hunhar saldırı ve suikast elbette alçak bir komplo, şiddetli bir provokasyon olarak değerlendirilmelidir. İzmir HDP il binasına yapılan saldırı süreci başka bir noktaya taşımıştır. Saldırganın tek başına hareket etmediği hemen fark edilecektir. Öyle bir gün seçilmiştir ki binada tek bir HDP’li yönetici yoktur. Hatta planlı bir toplantı iptal edilmiştir. Ne hikmetse çay servisi yapan asıl şahsın yerine, yardım amacıyla kızı gelmiştir. Deniz Poyraz’ın yarım bıraktığı çay ve domates zeytin propaganda olarak kullanılmıştır. Katilin bozkurt işaretli fotoğrafı hazır bekletiliyormuş gibi servis edilmiştir. Bu katil gerçekte kimdir? HTS kayıtları çıkarılmış mıdır? Kılıçdaroğlu’nun aklı başında mıdır? Haydut devlet nedir. Hangi cüretle böyle konuşabilmiştir?”

“Deniz Poyraz PKK’nın kırsal katılım sorumlusuydu”

“Türk devleti egemen ve haysiyet sahibi devlettir, katil ithamları soysuzluktur. Deniz Poyraz PKK’nın kırsal katılım sorumlusu, halkanın içinde yer alan milis işbirlikçidir, örgütün hain emellerine yardım ve yataklık yapan terörist demektir. Suçsuz günahsız Aybüke öğretmenimiz şehit edilirken nerelerdeydiniz?”

- Advertisment -