Ana SayfaHaberler“Helalleşeceğiz dostlarım helalleşeceğiz. Biliyorum zor olacak ama kesinlikle yapacağız”

“Helalleşeceğiz dostlarım helalleşeceğiz. Biliyorum zor olacak ama kesinlikle yapacağız”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin meclis grup toplantısında helalleşme çağrısını sürdürdü: “İkna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz. Roboski’yle helalleşeceğiz. Sivas, Kahramanmaraş mağdurlarıyla helalleşeceğiz. Diyarbakır hapishanesi mahkumlarıyla helalleşeceğiz. Varlık vergileri altında inim inim inleyen azınlıklar, 6-7 Eylül olaylarının mağdurlarıyla helalleşeceğiz.”

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Ne stratejisi! Ben gelecekte bu ülkenin çocuklarının ardımdan bu ülkeyi barıştırdığımı söylemelerini istiyorum. Evlatlarımız diyorum, hangi strateji çocuklarımızın geleceğinden daha önemli?

“Helalleşeceğiz dostlarım helalleşeceğiz. Açık yaralar var. Biliyorum zor olacak ama kesinlikle yapacağız ve başaracağız.

“28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp, helalleşeceğiz. İkna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz.

“Roboski’yle helalleşeceğiz. Bakın hukuk başka helalleşme başka. İnsanlara devlet tazminat ödeyecek ama bir taraftan da helalleşeceğiz.

“Sivas, Kahramanmaraş mağdurlarıyla helalleşeceğiz. Diyarbakır hapishanesi mahkumlarıyla helalleşeceğiz.

“Mahalleleri gasp edilip, sürülen ve mahallelerine lüks siteler dikilen Romanlarla helalleşeceğiz. Varlık vergileri altında inim inim inleyen azınlıklar, 6-7 Eylül olaylarının mağdurlarıyla helalleşeceğiz.

“Mahkemelerde süründürülen askerlerimiz ve aileleriyle helalleşeceğiz. Bugün Londra’ya göç etmiş en parlak beyinlerimizle helalleşeceğiz.

“Ali İsmail Korkmaz’ın ailesiyle helalleşeceğiz. Soma ile helalleşeceğiz.

“Darbeciler tarafından bir sağdan bir soldan gencecik çocuklarımız asıldı bu ülkede. Bir sağdan bir soldan, o insanlarımızla helalleşeceğiz.

“9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’i kaybeden ve mahkemelerde süründürülen Mısra Öz ile helalleşeceğiz. Ahmet Kaya ile helalleşeceğiz.”

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik