Ana SayfaHaberlerHelikopter kazası: Tatvan'da askeri helikopter düştü, 11 asker hayatını kaybetti

Helikopter kazası: Tatvan’da askeri helikopter düştü, 11 asker hayatını kaybetti

Bingöl'den Tatvan'a giden askeri helikopter, Bitlis'te düştü. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), kaza sonrası yaptığı ilk açıklamada 9 askerin hayatını kaybettiğini, 4 askerin de yaralandığını açıkladı. Daha sonra yapılan iki ayrı açıklamada ise hastaneye kaldırılan askerlerden ikisinin daha yaşamını yitirdiği belirtildi.

Hayatını kaybeden 11 askerin Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi’ndeki otopsi işlemleri tamamlandı. Sabah saatlerinde ise Elazığ’da bir tören düzenlenecek. Törenin ardından hayatını kaybeden askerlerin cenazeleri memleketlerine gönderilecek.

İncelemelerde bulunmak üzere Bitlis’e giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “İlk bilgilere ve görgü tanıklarının ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir” dedi.

MSB’den yapılan ilk açıklamada, arama çalışmaları sonucu helikopterin kaza kırıma uğradığının tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, kaza sonrası bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına derhal başlandığı kaydedildi ve “Yaralı personelimizin hastaneye sevk edilmelerine yönelik çalışmalar devam etmektedir” denildi.

Erdoğan’dan Korgeneral Osman Erbaş’ın ailesine taziye

Korgeneral Osman Erbaş

Kazada hayatını kaybedenler arasında Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da olduğu bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Korgeneral Erbaş’ın oğlu Yiğitalp Erbaş ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, ülkeye ve millete önemli hizmetlerde bulunan Korgeneral Osman Erbaş’ın elim bir kazada hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, şehit komutana Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi” denildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile incelemelerde bulunmak üzere Bitlis’e gitti.

Erdoğan, Akar’dan bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kazayla ilgili olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, “Kazanın duyulduğu ilk andan itibaren arama kurtarma çalışmalarını yakından takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı diledi, yaralı askerlere şifa temennisinde bulundu” denildi.

NATO Genel Sekreteri’nden taziye

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu arayarak, helikopter kazasından dolayı taziyelerini iletti.

Türkiye’deki yabancı misyon temsilcileri de başsağlığı dileklerini iletti.

Kaza sonrası siyasi partiler ve liderler başsağlığı mesajları paylaştı.

Kaynak: BBC Türkçe

- Advertisment -