Ana SayfaHaberlerHem İçişleri hem de Dışişleri bakanının makam odasına “eklemlenerek” girmiş

Hem İçişleri hem de Dışişleri bakanının makam odasına “eklemlenerek” girmiş

400 bin kişiyi dolandırıp 2 milyar dolarla yurtdışına kaçtığı iddia edilen Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan sonra İçişleri Bakanı Soylu’nun da odasında çekilmiş fotoğrafı çıktı. Çavuşoğlu “Tanımıyorum. Saffet Sancaklı’nın oğluna verdiğimiz randevuya eşlik etmiş” demişti. Soylu da “Tanımıyorum. Yazılımcı gençlere verdiğimiz randevuya eklemlenmiş” dedi.

Türkiye merkezli kripto para borsası uygulaması Thodex’in kurucusu ve CEO’su olan Faruk Fatih Özer’in önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Dışişleri Bakanlığı’ndaki makamında bir akşam vakti çekilmiş olduğu anlaşılan fotoğrafı çıktı.

Fotoğrafta bulunan üçüncü kişinin kim olduğu merak edilirken, Bakan Çavuşoğlu hem fotoğraf karesine hem de fotoğraftaki üçüncü kişinin kim olduğuna dair sosyal medya hesabından açıklama yaptı:

 “Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’i tanımıyorum. Şahsın sosyal medyada dolaşan fotoğrafı; 26 Aralık 2019’da Kocaeli Mv. Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’ya verdiğimiz randevuya eşlik ettiği ziyarette çekilmiştir.”

Özer’in hangi sıfatla Çavuşoğlu’yla görüştüğü, Sancaklı’nın oğluyla ilişkisi hakkında henüz bir bilgi yok.

Bu fotoğrafla ilgili tartışmalar sürerken, Faruk Fatih Özer’in bu kez de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yine bakanlıktaki makamında çekilmiş bir fotoğrafı ortaya çıktı.

İsmi bilinmeyen bir kişinin daha bulunduğu kareyle ilgili bakan Soylu’dan da benzer bir açıklama geldi:

“İlgili şahıs Faruk Fatih Özer’i tanımıyorum. Bir yakınımız vasıtasıyla 23 Aralık 2019’da, yazılımcı gençlere verdiğimiz randevuya eklemlenerek gelmiştir. Randevu listesinde ismi mevcut değildir ve sadece fotoğraf çekimi esnasında odaya alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

İki bakanla makam odalarında fotoğrafları ortaya çıkan Özer hakkında açık kaynaklardaki bilgiler sınırlı.

Doğum yılı, eğitim bilgileri gibi temel konularda internet üzerinde hakkında hiçbir bilgi yer almayan Özer’in ortaokul mezunu olduğu, lise 2. sınıfta okulu bırakıp ticarete atıldığı yönünde teyit edilmemiş bilgiler mevcut.  

Linkedin hesabına göre çalışma hayatına 2007 yılında başladı. 2008 yılında Koineks şirketi ile kripto para borsasında giriş yapmış, 2017 yılının eylül ayı ile beraber Thodex’i kurup ve Koineks’in kullanıcılarını Thodex’e taşımış.

Bir dönem e-ticaret sektöründe de faaliyetler yürüten Faruk Fatih Özer, yazılım teknolojileriyle de ilgilenmiş.

Kurduğu Thodex şirketi Türkiye dışında Myammar, Azerbaycan ve İngiltere’de de faaliyet gösteriyordu.

Faruk Fatih Özer, son yıllarda televizyonlarda canlı yayınlara konuk olup kripto para borsaları hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

- Advertisment -