Ana SayfaHaberlerHerkes konuştu, İçişleri Bakanı sustu

Herkes konuştu, İçişleri Bakanı sustu

Türkiye’nin üçüncü büyük ili İzmir’de Meclis’in en büyük üçüncü partisi HDP’nin il binası basıldı. Etrafa rastgele ateş açan teröristin saldırısında 27 yaşındaki Deniz Poyraz hayatını kaybetti. Parti liderleri, TBMM Başkanı, Adalet Bakanı saldırıyı kınadı. Ama olayın üzerinden 24 saat geçmesine rağmen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sessizliğini koruyor. Soylu bu 24 saat içinde yeni atanan kaymakamları, yıldönümü için Sahil Güvenliği kutladı ama olayla ilgili tek kelime etmedi, başsağlığı dilemedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir’deki olayın ardından Ankara’da Kaymakamlık Kursu Kura Töreni’ne katıldı.

Burada bir konuşma yapan Soylu, İzmir’de yaşanan terör olayıyla ilgili açıklama yapmadı.

Soylu son 24 saatte sosyal medya hesabından da yeni atanan kaymakamları kutladı, uyuşturucu operasyonlarından bahsetti, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunu kutladı ama İzmir’deki parti binası baskını ve hayatını kaybeden Deniz Poyraz ile ilgili tweet atmadı.

Doğrudan İçişleri Bakanlığı’nı ilgilendiren terör olayıyla ilgili bakan Soylu herhangi bir açıklama yapmazken, dün TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Meclis grup başkanı Naci Bostancı ve grup başkanvekili Bülent Turan olayı kınayan açıklamalar yapmıştı.

- Advertisment -