Ana SayfaHaberlerHey GPT-4o! Yapay zeka artık simültane çeviri yapıyor, selfie'nize bakıp hislerinizi...

Hey GPT-4o! Yapay zeka artık simültane çeviri yapıyor, selfie’nize bakıp hislerinizi analiz edebiliyor

Yapay zeka botu ChatGPT için bir etkinlik düzenleyen OpenAI, Siri’ye rakip olacak yeni sesli asistanı GPT-4o’yu tanıttı. “Hey ChatGPT” komutu ile çalışan sesli asistan, simültane çeviri yapıyor, şarkı söylüyor, duygusal ses yeteneği ile gerçek bir insanla konuşma hissine kapılmanızı sağlıyor.

İşte OpenAI’nin bugün duyurduğu, ücretsiz olarak herkesin kullanımına açacağı GPT-4o’nun özellikleri: 

1. Canlı Konuşma Yeteneği: GPT-4o sesli asistan canlı konuşma özelliği ile konuşmayı önce metne dönüştürmek yerine doğrudan sesi dinler ve işler. Bu sayede kullanıcıya daha hızlı tepkiler verir.

2. Ses Tanıma ve Yanıt Verme: Konuşmacının nefesini de tespit eden ChatGPT sesli asistan, konuşmacının nefes alma tekniğini geliştirme konusunda tavsiyeler sunabilir.

3. Gerçek Zamanlı Konuşma: GPT-4o sesli asistan konuşmasını sürdürürken, gerçek zamanlı olarak konuşmaya müdahale etmenize imkan veriyor. Bu sayede asistanın konuşmayı tamamlamasını beklemek zorunda kalmadan, doğrudan konuşmaya müdahale etme şansı tanınıyor.

4. Duyguları Algılama: Konuşma esnasında konuşmacının sesinden duyguları algılayabilen sesli asistan, kullanıcının ses tonundaki değişikliklere göre duygusal durumları tanıyabiliyor.

5. Drama ve Duygusal Ses: Normal bir insan gibi doğal bir şekilde dramatik ve duygusal ses ile konuşabilen sesli asistan, hikaye anlatırken dahi hikayenin duygusunu sesiyle yansıtabiliyor.

6. Şarkı Söyleme Yeteneği: ChatGPT sesli asistan, duyguları yansıtabildiği gibi gerçekçi şarkı söyleme yeteneği ile AI müziklere vokal olarak kullanılabiliyor.

ChatGPT konuşma sırasında farklı duygusal tonlar benimsedi ve zaman zaman sanki kendi duygularını yaşıyormuş gibi yanıt verdi. Bir OpenAI çalışanı sohbet robotunun ne kadar “kullanışlı ve harika” olduğundan bahsettiğini söylediğinde, sohbet robotu “Kes şunu, yüzümü kızartıyorsun” diyerek karşılık verdi.

Demonun bir başka noktasında ChatGPT, OpenAI araştırmacısı Barret Zoph’unselamlamasına “Bugün gününüzü nasıl aydınlatabilirim?” diye sorarak yanıt verdi. Zoph, chatbottan bir selfie’sine bakmasını ve hangi duyguları gösterdiğini söylemesini istediğinde, ChatGPT “Duygusal dedektif şapkamı takacağım” diye yanıt verdi ve sıcak bir şekilde “Oldukça mutlu ve neşeli hissediyorsun gibi görünüyor… her ne oluyorsa, harika bir ruh hali içindeymişsin gibi görünüyor” dedi.

OpenAI CEO’su Sam Altman Pazartesi günü yayınladığı bir blog yazısında yeni arayüzünönemini vurguladı:

“Filmlerdeki yapay zeka gibi hissettiriyor; ve gerçek olması benim için hala biraz şaşırtıcI. İnsan seviyesinde tepki sürelerine ve ifade gücüne ulaşmak büyük bir değişiklik olacak gibi görünüyor.” (Shiftdelete-Wired)

- Advertisment -