Ana SayfaHaberler"Hiç çekinmeden türbanlı kızlarımızın derdine deva olmuştu"

“Hiç çekinmeden türbanlı kızlarımızın derdine deva olmuştu”

Ali Nesin, Gezi Davası’nda 18 yıl hapis cezası alan Bilgi Üniversitesi’nin eski yöneticisi Yiğit Ekmekçi’yi yazdı: Üniversitenin varoluşunu tehlikeye atarak hiç çekinmeden türbanlı kızlarımızın derdine deva olmuş, üniversitenin özgür bir ortam olması için gece gündüz demeden çalışmıştı. Matematik Köyü'nün varoluşuna da çok önemli maddi ve manevi katkıları olmuştur.”

Nesin Vakfı Başkanı Ali Nesin, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Osman Kavala davasında 18 yıl hapis cezası alan Yiğit Ekmekçi Bilgi Üniversitesi’nin vazgeçilmeziydi. Tam olarak mevkiini bilmiyorum, ama Bilgi’nin bir nevi Marko Paşasıydı. Mütevelliden hocasına, muhasebecisinden kantincisine, öğrencisinden hademesine kadar herkes çözülemeyen sorunlarını Yiğit’e açardı. Allem eder, kallem eder, herkesi mutlu ederdi.”

“Bu arada benim de bir nevi özerkliğimi sağladığı için kendisine ayrıca müteşekkirim. Her derde deva bulan, güler yüzlü, ışıldayan gözlü, iyilik ve güzellik saçan adil bir idareciydi. Yüzünü görenin ruhu güzelleşir, içi rahatlar, neşeyle dolardı. Saç baş dağınık, üst baş en avamından, hep yarı tıraşlı, bir nevi modern zamanların hippisi.”

“Üniversitenin varoluşunu tehlikeye atarak hiç çekinmeden türbanlı kızlarımızın derdine deva olmuş, üniversitenin özgür bir ortam olması için gece gündüz demeden çalışmıştı. Matematik Köyü’nün varoluşuna da çok önemli maddi ve manevi katkıları olmuştur.”

“Kardeşim bilir ve her şeyimi teslim edecek kadar güvenirim. Olağanüstü bir insandır.”

Yakalama kararı çıkartıldı

Öte yandan dün (25 Nisan) gerçekleşen duruşmada son sözünde beraatini istediğini belirten Ekmekçi’nin mahkeme heyetinin müzakereye çekilerek verilen bir saat süren ara sırasında mahkemede bulunmadığı ortaya çıktı.

Ekmekçi hakkında bugün (26 Nisan) tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartıldı. Ekmekçi yakalandığı yerde mahkemeye çıkarıldıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilecek.

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik