Ana SayfaHaberler“Hiçbir savcının harekete geçmemiş olması çok vahim

“Hiçbir savcının harekete geçmemiş olması çok vahim

"İddialar ortaya saçılmış ama araştırılması için savcılık süreçleri başlatılmamış durumda. Çok vahim bir durum".

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını cevapladı. Sedat Peker’in açıklamaları için hiçbir savcının harekete geçmediğini hatırlatan Babacan şöyle konuştu:

“İddiaların muhatapları var. İçlerinde Cumhurbaşkanı’nın yakınları, pek çok bakan, belediyeler, vakıflar, gazeteciler, dernekler var. İddialar ortaya saçılmış ama araştırılması için savcılık süreçleri başlatılmamış durumda. Çok vahim bir durum.”

“Bütün bu problemlerin sebebi kötü yönetim”

Babacan programda ayrıca şu görüşleri dile getirdi:

“Dürüst ve işin ehli kadrolar işin başına geçsin, bütün sorunlar hızla çözülür.

“Türkiye, bir kabustan uyanma hızında iyileşebilir. Bütün bu problemlerin sebebi kötü yönetim. Siyasetçiler finansmanını kısmen de olsa yasa dışı yapılardan sağlamaya başlayınca, o yasa dışı yapıların önü daha da açılıyor. Ülke tam bir bataklığa gömülüyor.

“Israrla çözüm siyaseti diyoruz”

“Orta direk çöküyor. Adalet, hukuk ayaklar altında. Eğitim başta olmak üzere her alanda sorun var. 13 yıl bu ülkede bakanlık görevi yapmış biri olarak gönül rahatlığı ile ifade ediyorum ki bu sorunların çözümü çok kolay. Her sorunun mutlaka çaresi var. Her derdin de devası var. Israrla çözüm siyaseti diyoruz.

“Yasa dışı yapıların önü siyasetin finansmanı olduklarında açılıyor”

“Halktan destek bulamayan iktidar hukuksuz uygulamalarını mafya ve çete türü suç örgütleriyle beraber çalışarak sürdürdü. Onlara önce dokunulmazlık alanı açıyorsunuz, pasaportlar veriyorsunuz, denetimleri mümkün olmuyor, o illegal alandan çok iyi para kazanıyorlar. Bu sefer, o kazandıkları parayı siyasetin finansmanında kullanıyorlar. Siyaset ve siyasetçiler finansmanını yasa dışı yapılardan kısmen de olsa sağlamaya başlayınca bu sefer o yasa dışı yapıların önü daha da açılıyor. Ülke tam bir bataklığa gömülüyor.

“Üç beş yerden maaş almalar adalet hissiyatını etkiliyor”

“Şimdi devletten 3-5 yerden maaş almalar hem kendinin hem eşinin 3-5 yerden maaş alması çok yaygınlaştı. Sorumlu olduğum dönemde buna asla izin vermezdik. Bir yandan asgari ücretin çok altında bir gelirle kayıt dışı çalışan milyonlarca insanın, işsiz insanların olduğu bir ülkedeyiz. Nüfusumuzun üçte biri atıl. İş arayan, bulamayan ev gençleri var. Böyle bir yerde 3-5 yerden maaş almalar toplumsal adalet hissiyatını çok etkiliyor.”

- Advertisment -