Ana SayfaHaberlerHidayet Türkoğlu: 'Görevimin başındayım'

Hidayet Türkoğlu: ‘Görevimin başındayım’

Parasını Türkiye’ye getirmediği için görevden el çektirildiği iddia edilen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu sosyal medya hesabından görevinin başında olduğunu açıkladı.

Görevden alıdığı iddia edilen Türkoğlu’nun yaptığı açıklama:

Büyük gururla sürdürdüğüm Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı ve Türk basketboluna hizmet etmek üzere seçilerek icra ettiğim Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı görevlerimi tüm bilgim, birikimim ve vizyonumla sürdürmeye devam ediyorum.

Yeni dönemde yapılacak seçimlere hazırlanan isimlerin, kalitesiz derme çatma yalan haberlerle değil, basketbolun geleceğine yönelik vizyon ve iş planlarıyla kampanya yürütmelerini dilerim. Camiamıza yakışacak yöntemin bu olduğuna inanıyorum.

Cumhuriyet gazetesinin iddiasına göre azledilmişti

Cumhuriyet gazetesinin AK Parti’ye yakın kaynaklardan edindiğini söylediği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın bazı isimler, ABD vatandaşı olan Hidayet Türkoğlu’ndan, yurtdışındaki banka hesabında bulunan 150 milyon euroyu Türkiye’ye getirmesini istemişti.

Türkoğlu, parayı Türkiye’ye getirmeyeceğini söyleyince kendisine Saray’daki odasını boşaltması talimatı verilmiş, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanlığı’ndan da istifa etmesi istenmişti.

Eşini ABD’ye gönderdi, kendisi de gidiyor

Yaşanan gelişmelerin ardından Hidayet Türkoğlu’nun eşini ve çocuklarını ABD’ye gönderdiği, kendisinin de yurtdışına çıkmak için hazırlık yaptığı belirtilmişti. Türkoğlu’nun birkaç gün içinde istifasını vereceği ve yerine Harun Erdenay’ın getirileceği iddia edilmişti.

- Advertisment -