Ana SayfaHaberlerDünyaHitler’in toplama kampından kurtuldu, Putin’in Ukrayna saldırısında öldürüldü

Hitler’in toplama kampından kurtuldu, Putin’in Ukrayna saldırısında öldürüldü

96 yaşındaki Boris Romantschenko, Ukrayna’nın Harkiv kentindeki evinin Rusya ordusunun saldırısında isabet alması sonucu hayatını kaybetti. Boris Romantschenko, 1942’de sürgün olarak gittiği Nazi Almanyası’nın toplama kamplarından sağ kurtulmuştu. Romantschenko, Nazi suçlarını hatırlatmak ve soykırım kurbanlarını anmak için faaliyet gösteren Buchenwald-Dora Uluslararası Komitesi’nin başkan yardımcılığını yürütüyordu.

Yahudi soykırımı kurbanlarını anma amaçlı olarak Almanca yayın yapan “Buchenwald” internet sitesi, Holokost’ta toplama kamplarından sağ kurtulan 96 yaşındaki Boris Romantschenko’nun Ukrayna’nın Harkiv kentinde Rusya saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu. Siteye açıklamayı torunu Boris Romantschenko yaptı ve dedesinin ölüm tarihinin 18 Mart olduğunu söyledi.

Ukrayna’nın Sumy kenti yakınlarında doğan Boris Romantschenko, 1942 yılında sürüldüğü Almanya’da sırasıyla Buchenwald, Peenemünde, Dora ve Bergen-Belsen toplama kamplarından sağ kurtulmayı başarmıştı.  

Romantschenko, Nazi suçlarını hatırlatmak ve Yahudi soykırımı kurbanlarını anmak için faaliyet gösteren Buchenwald-Dora Uluslararası Komitesi’nin başkan yardımcılığını yürütüyordu.

Boris Romantschenko (sağdan ikinci) 2015’te Buchenwald toplama kampı kurbanları için düzenlenen bir anma etkinliğinde katılımcılara sesleniyor.  

- Advertisment -