Ana SayfaHaberlerDünyaHollanda’da dağılan koalisyon hükümetinin 4 liderinden 3’ü istifa etti: D66 lideri Sigrid...

Hollanda’da dağılan koalisyon hükümetinin 4 liderinden 3’ü istifa etti: D66 lideri Sigrid Kaag görevi bırakıyor

Mülteci kotası nedeniyle dağılan Hollanda’daki koalisyon hükümetini oluşturan 4 partiden 3’ünün lideri yerlerini daha genç ve yeni isimlere bırakmak adına istifa kararı aldı. Geçen seçimlerde oyunu arttırarak büyük bir zafere imza atan sosyal liberal D-66 partisinin lideri Sigrid Kaag, bugün istifa kararını açıkladı, ailesine daha fazla zaman ayıracağını söyledi. Başbakan Rutte de siyaseti bırakacağını söylemiş ve 13 senelik görev süresini devam ettirmeyeceğini açıklamıştı. merkez sağ Hıristiyan Demokratik Hareketi (CDA) genel başkanı, 47 yaşındaki Wopke Hoekstra daha genç bir isme yerini bırakmak için koltuğu bırakmıştı.

Geçen hafta mülteci kotası nedeniyle uzlaşı sağlayamadığı için dağılan Hollanda’daki koalisyonu oluşturan 4 partinin liderlerinin genel başkanlıktan istifası devam ediyor. İlk olarak, 13 senedir başbakanlık görevini üstlenen ve koalisyon kurma kabiliyeti nedeniyle Teflon Mark olarak adlandırılan Avrupa’nın en uzun süre başbakanlık yapan mevcut görevdeki liderlerinden Mark Rutte, siyaseti bıraktığını ve sonbaharda düzenlenecek erken seçimlerde başbakan adayı olmayacağını açıklamıştı.

Ardından merkez sağ Hıristiyan Demokratik Hareketi (CDA) genel başkanı, 47 yaşındaki Wopke Hoekstra daha genç bir isme yerini bırakmak için istifa ettiğini açıkladı.

Bugün de geçen seçimlerde oylarını ciddi bir şekilde arttırarak ikinci olan sosyal liberal D-66 Partisi’nin lideri Sigrid Kaag, ailesine daha fazla zaman ayırmak istediğini söyleyerek parti liderliğinden ayrıldığını ve bir sonraki seçimde partisinin başbakan adayı olmadığını açıkladı.

Sigrid Kaag’ın hikayesini iki yıl önce Serbestiyet yazarı İzzet Akyol yazmıştı: https://serbestiyet.com/featured/portre-hollanda-siyasetindeki-borgen-dizisinin-basrolunde-sigrid-kaag-135169/

- Advertisment -