Ana SayfaHaberlerGündemHollandalı uyuşturucu baronunun sağ kolu “Kara mamba” Metris’te: Avrupa arıyordu, Türkiye’de yargılanacak

Hollandalı uyuşturucu baronunun sağ kolu “Kara mamba” Metris’te: Avrupa arıyordu, Türkiye’de yargılanacak

Küresel uyuşturucu baronu “Tombul Jos” lakaplı Joseph Johannes Leijdekkers’in lideri olduğu kartelin iki numarası olarak bilinen “Kara mamba” lakaplı Isaac Bignan geçen hafta Türkiye’de yakalanmıştı. Bignan, tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi. Hollanda ve Belçika’nın hakkında kırmızı bülten çıkarttığı Bignan, Türkiye’de yargılanacak.

Kırmızı bültenle aranan Hollandalı uyuşturucu baronu “Bello Jos” (Tombul Jos) lakaplı Joseph Johannes Leijdekkers’in lideri olduğu kartelin iki numarası olarak bilinen, “Kara mamba” lakaplı Isaac Bignan geçen hafta Türkiye’de yakalanmıştı. Bignan’ın da aralarında olduğu yedi kişi hakkında tutuklama kararı verilerek Metris Cezaevi’ne gönderildi.

Hürriyet’in haberine göre, Hollanda ve Belçika’nın hakkında kırmızı bülten çıkarttığı Bignan, Türkiye’de yargılanacak.

“Kara mamba” lakaplı Isaac Bignan.

Bignan’ın yakalanmasıyla ilgili detayların yer aldığı Hürriyet’ten Çetin Aydın’ın haberine göre; İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Leijdekkers adamlarının Türkiye’de olduğu tespit edilince teknik ve fiziki takip başlatıldı. 13 Haziran’da aralarında Türkiye vatandaşlarının da olduğu 25 kişi, 23 Haziran’da ise Leijdekkers yakın adamlarından olduğu bilinen ve kırmızı bültenle aranan Hollandalı Jurean Anthony Finix’in de aralarında olduğu dört kişi gözaltına alındı.

Bignan’ı kaçırmak için Türkiye’ye gelen Jurean Anthony Finix.

Operasyonlarda ele geçen sahte pasaportların Türkiye’de olduğu anlaşılan Bignan ile eşi için hazırlandığı anlaşıldı. Finix’in de Bignan ve eşini yatla yurtdışına kaçırmak için Türkiye’ye geldiği saptandı. Finix’in Türkiye’ye gelince Bignan’ı kaçırmak için kartelin Türkiye ayağı Naci Y.’nin adamlarıyla da temas kurduğu tespit edildi. Finix’ten ele geçen dijital materyallerden Bignan’ın Muğla’nın Fethiye ilçesinde gizlendiği belirlendi. Bignan için Fethiye’de yat hazırlandığı istihbaratını da alan ekipler kritik operasyon için 25 Haziran günü düğmeye bastı. Polis ekipleri harekete geçerken Bignan ve yanındakilerin Isparta’da oldukları belirlendi. Burada düzenlenen operasyonla Bignan ve yanındaki Ömer K. ve Murat P. yakalandı. Aramalarda suikast silahı, çelik yelek, takip gözlem cihazı, para vakumlama cihazı, cephane kutuları ve paralar ele geçti.

Hollanda, Fransa ve Belçika’nın hakkında kırmızı bülten çıkarttığı küresel uyuşturucu baronu Joseph Johannes Leijdekkers.

İstanbul Narkotik polisi, Bignan’a yardım eden üç kişi daha tespit etti. Üç kişinin Muğla’dan Konya’ya gittiği belirlendi. Ali Ç. Talha A. ve Kenan T. de Konya’da yakalandı. Gözaltına alınan sekiz kişi ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama’ suçlarından sorgulandıktan sonra önceki gün adliyeye çıkarıldı. Bir kişi serbest kalırken Bignan ve Finix’in de arasında bulunduğu yedi kişi tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi.

Bignan’a kokain kartelindeki acımasızlığı nedeniyle lakap olarak adı verilen “Kara Mamba” yılanı dünyanın en zehirli yılanları arasında yer alıyor.

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik