Ana SayfaHaberler"Holokost utancı Avrupalı liderleri esir almış durumda"

“Holokost utancı Avrupalı liderleri esir almış durumda”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki kabine toplantısının ardından konuştu: "Ermenistan'a Azerbaycan'ın uzattığı dostluk elini tutma çağrısında bulunuyoruz", "Gazze’de 7 Ekimden beri bir vahşet, gaddarlık yaşanıyor", "Holokost utancı Avrupalı liderleri esir almış durumda. Ateşkes sözcüğünü kullanmaktan bile çekinen ürkeklikle, korkaklıkla karşı karşıyayız."

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Beştepe’de gerçekleştirilen toplantı sonrası kameralar karşına geçen Erdoğan, şunları söyledi:

“Kıbrıs Türkü kardeşlerimize uygulanan tecridin kırılması yanında Türk dünyasının Kıbrıs halkına desteğini ortaya koymuştuk. KKTC’deki kardeşlerimizin 15 Kasım Cumhuriyet Bayramını tekrar tebrik ediyorum.”

“Kıbrıs Türklerini ambargolarla yolundan döndürmeye çalışanların Kafkasya’da yeni oyunlar peşinde olduğunu görüyoruz.”

“Ermenistan’a Azerbaycan’ın uzattığı dostluk elini tutma çağrısında bulunuyoruz”

“Kimi Batılı güçler bölgemizde yeni bir dönemin başladığını hala idrak edemiyor. Gerçekleşmesi mümkün olmayan ham hayalleri körükleyerek Ermenileri istismar ettiler, kullandılar, güvensizliğe mahkum ettiler. Bu gerçeği de Ermenistan’ın görüp kabullenmesi gerekiyor. Batılı ülkeler tarafından gönderilen hiçbir silah ve mühimmat kalıcı barış ortamının sağlayacağı huzurun yerini tutamaz. Ermenilerin barış fırsatını farklı hülyalara kapılarak boşa harcamamak en büyük temennimizdir. Buradan bir kez daha Ermenistan’a Azerbaycan’ın uzattığı dostluk elini tutması çağrısında bulunuyoruz.”

“Gazze’de 7 Ekimden beri bir vahşet, gaddarlık yaşanıyor”

“İsrail, suyunu, yakıtını, iletişimini keserek insanları öldürmüyor, umutlarını da kırıyor. Gazze’de 7 Ekimden beri bir vahşet, gaddarlık yaşanıyor. Gazze’de hizmet veren tüm hastaneler İsrail tarafından yıkıldı. Hastanelerde yaşanan vahşeti hepimiz gördük.”

“Hamile kadınları katletmekle övünen bir cinnet hali içindeler. Çocukları, yaşlı erkek ve kadınları uçaklarla, tanklarla, toplarla bombalayarak, üzerlerine mermi yağdırarak öldürmenin adı savaş değil barbarlık, eşkıyalık, devlet terörüdür.”

“Netenyahu, İsrail halkı üzerinde yitirdiği itibarı hastaneleri, ibadethaneleri, okulları bombalayarak yeniden canlandırmak peşindedir. Neredeyse tüm hastaneler ya yıkıldı, ya zarar gördü ya da kullanılamaz hale geldi.”

“El Ehli Baptist ve Şifa hastanelerinde yaşanan vahşeti hepimiz takip ettik. Bu hastanelerle ilgili İsrail’in ortaya attığı iddiaların tamamen safsata olduğu anlaşıldı.”

“Holokost utancı Avrupalı liderleri esir almış durumda”

“Türkiye olarak Gazze’de akan kanın durması için seferber olmuşken, batılı ülkelerin vicdansızlığını yüzümüz kızararak takip ediyoruz. Avrupası’ndan Amerika’sına kadar en ufak tepki gelmiyor. Çocuklara, yaşlılara atom bombası atma tehdidi dair, onu destekleyen herkes sadece tarih önünde değil insanlık nezdinde yargılanacaktır.”

“Ateşkes sözcüğünü kullanmaktan bile çekinen ürkeklikle, korkaklıkla karşı karşıyayız. Holokost utancı Avrupalı liderleri esir almış durumda. Batılı entelektüeller, basın kuruluşları, insan hakları örgütleri de aynı şekilde İsrail’i aklamanın peşinde. İsrail yönetimi holokostu, soykırıma varan katliamları kalkan olarak kullanıyor. Almanya’ya gerçekleştirdiğimiz son seyahatte bir kez daha üzülerek şahit olduk.”

- Advertisment -