Ana SayfaHaberlerOgün Samast, 'FETÖ üyesi olmamakla birlikte örgüt adına cinayet işlemek' suçlamasıyla hakim...

Ogün Samast, ‘FETÖ üyesi olmamakla birlikte örgüt adına cinayet işlemek’ suçlamasıyla hakim karşısına çıktı: Ek süre talebi kabul edildi

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast, tahliye edilmesinin ardından  “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Davanın ilk duruşması bugün başladı. Samast, Trabzon’dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Samast, ifade vermek için Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki adliyeye geldi. Adliyede yoğun güvenlik önlemi alınırken, Samast’ın siyah şapka ve gözlük taktığı görüldü.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz olan Samast ile başka dosyadan tutuklu sanıklar Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Erhan Tuncel’in arasında bulunduğu sanıklar SEGBİS ile katıldı. Duruşmada Dink ailesinin avukatları ve sanık avukatları da hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı, Samast’ın avukatının dilekçe sunarak iddianamenin yeni tebliğ edilmesi nedeniyle savunma yapamayacaklarını bildirdiğini belirtti. Bunun üzerine söz verilen Samast, iddianamenin bugün tebliğ edildiğini, savunmasını yapmak için süre talep ettiğini belirtti. Mahkeme Başkanı da bu talebi kabul ederek “Duruşmadan ayrılabilirsin” dedi. Bunun üzerine Samast’ın SEGBİS bağlantısından ayrıldığı görüldü.

- Advertisment -