Ana SayfaHaberlerHSK üyeliğinden ayrılan Hamit Kocabey: Bahçeli ile istişare sonucu istifa ettim

HSK üyeliğinden ayrılan Hamit Kocabey: Bahçeli ile istişare sonucu istifa ettim

Hamit Kocabey, Hakimler ve Savcılar Kurulu'ndan istifa etmesinin nedenini sosyal medyadan açıkladı: "HSK üyeliğinden Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ile yaptığımız istişare sonucu istifa ettim."

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeliğinden dün istifa eden Hamit Kocabey, kararının gerekçesini sosyal medyadan açıkladı. 

HSK üyeliğinden istifa eden Hamit Kocabey’in oğlu ve aynı zamanda MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin avukatı olan Nizamettin Kocabey, sosyal medya hesabından, babası ile Bahçeli’nin bir fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafın altında ise Hamit Kocabey’in ağzından istifaya ilişkin bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “HSK üyeliği görevimden Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ile yaptığımız istişare sonucu istifa etmiş bulunmaktayım. Hayatımız boyunca bulunduğumuz noktada hiçbir yanlışa göz yummadık. Gelinen aşamada verdiğimiz kararın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Nizamettin Kocabey, söz konusu sosyal medya hesabının kendisine ait olduğunu ve Hamit Kocabey’in oğlu olduğunu doğruladı. 

- Advertisment -