Ana SayfaVİDEO HABERHÜDA PAR Tunceli adayı Muhammet Ata Yüksel: “HÜDA PAR bir Alevi partisidir,...

HÜDA PAR Tunceli adayı Muhammet Ata Yüksel: “HÜDA PAR bir Alevi partisidir, kendisini Hz. Ali’nin takipçisi kabul eder”

HÜDA PAR Tunceli Belediye Başkan Adayı Ata Yüksel, Rudaw’a konuştu: “HÜDA PAR bir Alevi partisidir. Aynı zamanda Sünni partisidir de. HÜDA PAR bir Kürt partisidir. Aynı zamanda bir Türk partisidir, Arap partisidir. HÜDA PAR, kendisini Hz. Ali efendimizin takipçisi olarak kabul eder.”

HÜDA PAR Tunceli Belediye Başkan Adayı Muhammet Ata Yüksel, Rudaw Türkçe’ye konuştu.

Yüksel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“HÜDA-PAR’ın bağlamı ile Aleviliğin bağlamı birbirine çok yakındır. Hatta şunu iddia ediyorum; HÜDA-PAR bir Alevi partisidir, hatta bundan daha fazlasıdır. Aynı zamanda Sünni partisidir. HÜDA-PAR bir Kürt partisidir. Bundan daha fazlasıdır. Aynı zamanda bir Türk partisidir de, bir Arap partisidir de. Yani HÜDA-PAR bütün bu bağlamları kendi içinde kapsayabilecek potansiyele sahip. HÜDA PAR, kendisini Hz. Ali efendimizin takipçisi olarak kabul eder. Aleviliğin de kaynağı Ali’dir.

“Biz sadece Dersim değil bütün bir Kürdistan coğrafyasında ismi değiştirilmiş olan yerleşim yerlerinin isimlerinin iade edilmesini ve bunun resmi düzeyde de resmiyete geçirilmesini ısrarla savunuyoruz, ısrarla dile getiriyoruz ve ısrarla bunun için mücadele ediyoruz. Yani bu coğrafyanın adı eğer Kürdistan ise biz buraya Kürdistan diyeceğiz, tarih böyle diyorsa biz de bunu söyleyeceğiz.”

- Advertisment -