Ana SayfaHaberlerHÜDAPAR Sözcüsü, Yeni Şafak’ın AYM üyelerini hedef gösterdiği manşetini eleştirdi: Kabul edilemez

HÜDAPAR Sözcüsü, Yeni Şafak’ın AYM üyelerini hedef gösterdiği manşetini eleştirdi: Kabul edilemez

Can Atalay'ın bireysel başvurusunda hak ihlali kararı veren AYM üyelerinin fotoğraflarını manşet yapan Yeni Şafak gazetesine bir tepki de Cumhur İttifakı'nın ortaklarından HÜDAPAR'dan geldi. HÜDAPAR Sözcüsü Serkan Ramanlı: "Yüksek yargı arasındaki uyuşmazlıkta Anayasa Mahkemesi üyelerini üstelik hiç hak etmedikleri şekilde hedef göstermek kabul edilemez."

HÜDAPAR Sözcüsü Serkan Ramanlı’nın açıklaması şu şekilde:

“Yüksek yargı arasındaki uyuşmazlıkta Anayasa Mahkemesi üyelerini üstelik hiç hak etmedikleri şekilde hedef göstermek kabul edilemez.

Anayasa Mahkemesi’nin geçmişteki 367 krizi, başörtüsü yasağı ve parti kapatmadaki olumsuz sicilini ve hali hazırda medyatik olmayan başvurulardaki açık hukuksuzluklar karşısındaki kayıtsızlığını hatırlamakla beraber,

Günümüzde insan haklarını koruma bilincine ve adil yargılama düzeyinin yükselmesine verdikleri nitelikli katkı görmezden gelinerek mahkeme üyelerini bu şekilde itibarsızlaştırmaya çalışmak hiç kimseye fayda sağlamaz, aksine kör döğüşünü kamçılar.

Sorun açık, çözüm bellidir. “Darbe ürünü Anayasa’dan kurtulmak, yeni, adil ve sivil bir Anayasa için kolları sıvamak.”

Ne olmuştu?

Anayasa Mahkemesi, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın bireysel başvurusunda hak ihlali ve yeniden yargılama kararı vermişti. Kararı uygulamayan yerel mahkeme, dosyayı Yargıtay’a göndermiş ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi AYM kararının uygulanmaması yönünde karar alıp kararda imzası olan AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

- Advertisment -