Ana SayfaHaberlerHukuk öğrencisinin Çağlayan Adliyesi önündeki adalet nöbeti: İlk gün tek başınaydı, ikinci...

Hukuk öğrencisinin Çağlayan Adliyesi önündeki adalet nöbeti: İlk gün tek başınaydı, ikinci gün 50 kişi oldular

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Ömer Faruk Aslan, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine tek başına Çağlayan Adliyesi önünde “adalet nöbeti” eylemi başlattı ve geceyi Adliye binasının önünde geçirdi. Twitter’dan bugün (9 Kasım) 19.00-21.00 arasında 2 saatlik “adalet nöbeti” eylemi için çağrı yapan Aslan, ikinci eylemi desteğe gelen 50 kişiyle birlikte yaptı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusu hukukçular ve siyasetçilerden tepki almaya devam ediyor.

CHP, Meclis’te “adalet nöbeti” başlattı. Bir başka “adalet nöbeti” eylemini de Çağlayan Adliyesi önünde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Ömer Faruk Aslan başlattı.

Yargıtay kararının çıktığı 8 Kasım gecesini Çağlayan Adliyesi’nin önünde geçiren Aslan, bugün (9 Kasım) için de 19.00-21.00 arası için iki saat nöbet için çağrı yaptı.

Sosyal medya hesabından yaptığı çağrıya karşılık alan Aslan, ikinci gün kendisi gibi çoğunluğu genç 50 kişilik bir grupla birlikte “adalet nöbeti”ni tuttu.

- Advertisment -