Ana SayfaHaberler“Hükümete yeni 17-25 Aralık operasyonu hazırladılar” denilen emniyet müdürlerinin iddianamesi tamamlandı: Darbe...

“Hükümete yeni 17-25 Aralık operasyonu hazırladılar” denilen emniyet müdürlerinin iddianamesi tamamlandı: Darbe suçlaması yok

Ayhan Bora Kaplan davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik’in, “Hükümet üyeleri aleyhinde ifade vermeme zorladılar” iddiasına dayanarak, bazı hükümete yakın gazeteciler ile Bahçeli’nin “iktidara darbeye kalkıştığını” öne sürdüğü emniyet müdürleri hakkında iddianame tamamlandı. İddianamede, müdürlere darbe suçlaması değil görevi kötüye kullanma ve görevi ihmal suçlamaları yöneltildi. Ayhan Bora Kaplan’ı yakalayan, Ankara Emniyeti’nde görevli emniyetçiler görevlerinden alınıp tutuklanmıştı.

Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütü davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik’i, hükümet üyeleri aleyhinde ifade vermeye yönlendirdikleri iddiasıyla Ankara Emniyeti’ndeki görevlerinden alınan ve tutuklanan emniyet müdürleri hakkındaki iddianame tamamlandı.

Halk TV’de yer alan habere göre; Ayhan Bora Kaplan’a yönelik soruşturmayı yürüten Ankara İl Emniyeti Müdür Yardımcısı Murat Çelik ve ekibi hakkında anayasal suçlar iddiasıyla hazırlanan iddianame, 15. Asliye Ceza Mahkemesi’ne teslim edildi.

İddianamede, darbe teşebbüsüne ilişkin iddialar bulunmuyor. Türk Ceza Kanunu’nun 257, 258, 277 ve 283. maddelerine yer verildi. Görevi kötüye kullanma, göreve ilişkin sırrın açıklanması ve görevi ihmal suçlamalarıyla ilgili iddianame değerlendirilmeye başlandı.

Hukukçular, suçlamaların alt sınırının 1 ve 2 yıl olduğu belirterek emniyetçilerin tahliye edilebileceklerini söylüyor.

Ne olmuştu?

Ayhan Bora Kaplan davasında gizli tanık olduğu ve yurtdışına firar ettiği ortaya çıkan Serdar Sertçelik, sosyal medyada operasyonu yürüten emniyetçilerin kendisini hükümet üyeleri aleyhinde ifade vermeye zorladıklarını iddia etmiş ve bazı ses kayıtları paylaşmıştı.

Sertçelik’in iddiaları sonrası, hükümete yakın bazı gazeteciler ve daha sonra da MHP lideri Devlet Bahçeli, emniyet müdürlerinin “yeni 17-25 Aralık operasyonu” planladıklarını iddia eden açıklamalar yapmıştı.

- Advertisment -