Ana SayfaHaberler"Hürriyet, Ertuğrul Özkök ile yollarını ayırdı"

“Hürriyet, Ertuğrul Özkök ile yollarını ayırdı”

T24'ün iddiası: Hürriyet gazetesi, 20 yıl genel yayın yönetmenliğini yapan, 35 yıllık yazarı Ertuğrul Özkök ile yollarını ayırdı.

Simavi ailesi ve Doğan Holding sahipliğini kapsayan dönemde 20 yıl aralıksız Hürriyet genel yayın yönetmenliği yapan, bu görevden alındığı Aralık 2009’dan beri de gazetede köşe yazarlığını sürdüren Ertuğrul Özkök’ün, Hürriyet gazetesi ile yollarının ayrıldığı iddia edildi.

T24’te yer alan iddiaya göre, Ertuğrul Özkök’ün Hürriyet’ten gönderilme nedenleri arasında, “Diyarbakır’daki halay görüntüleri” ve “Aydın Doğan ile düzenli devam eden ilişkisi” yer alıyor.

Ertuğrul Özkök kimdir?

4 Ağustos 1947’de İzmir’de doğdu. İzmir Namık Kemal Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın ve Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu.

Üniversite eğitiminden sonra bir yıl TRT’de muhabir olarak çalıştı; ardından Fransa’da İletişim Bilimleri’nde doktora yaptı.

Hacettepe Üniversitesi’nde 1986 yılına kadar öğretim üyeliği yaptıktan sonra, Hürriyet gazetesinde çalışmaya başladı.

Hürriyet gazetesi genel yayın yönetmeni olarak 20 yıl görev yaptıktan sonra bu görevi 29 Aralık 2009 tarihinde Enis Berberoğlu’na bıraktı.

Özkök, o tarihten bu yana Hürriyet gazetesinde köşe yazıları yazıyordu.

1970 yılında Tansu Özkök ile evlenen Ertuğrul Özkök’ün Gülümsün adında bir kızı, Sinan Ali Saatçi ve Zeynep Saatçi isimlerinde iki torunu bulunmakta.

- Advertisment -