Ana SayfaHaberlerİBB ekipleri, Bilal Erdoğan’ın başkanı olduğu İlim Yayma Vakfı’na ait Süleymaniye’deki inşaatı...

İBB ekipleri, Bilal Erdoğan’ın başkanı olduğu İlim Yayma Vakfı’na ait Süleymaniye’deki inşaatı mühürledi

İnşaatın mühürlendiğini İmamoğlu duyurdu: “Bir vakıf tarafından yapımı devam eden ve Süleymaniye Camii’nin silüetini bozan yurt inşaatının durdurulması için tanıdığımız süre doldu. İnşaat, ekiplerimiz tarafından mühürlendi. İstanbul’un tarihi ve manevi değerlerini korumada taviz vermeyeceğiz.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri Süleymaniye Camii’nin siluetini bozduğu tartışmalarının merkezindeki İlim Yayma Vakfı’nın yurt inşaatını mühürledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından, “Bir vakıf tarafından yapımı devam eden ve Süleymaniye Camii’nin silüetini bozan yurt inşaatının durdurulması için tanıdığımız süre doldu. İnşaat, ekiplerimiz tarafından mühürlendi. İstanbul’un tarihi ve manevi değerlerini korumada taviz vermeyeceğiz” dedi.

Bilal Erdoğan’ın mütevelli heyeti başkanlığını yürüttüğü İlim Yayma Vakfı’na ait yurt inşaatı, günlerdir Süleymaniye Camii’nin siluetini bozduğu tartışmaları nedeniyle gündemdeydi.

Vakıf geçtiğimiz günlerde tartışma hakkında “Süleymaniye, İstanbul’un ruhudur. İlim Yayma Vakfı’nın varlık sebebi, bu ruhun korunmasıdır. Süleymaniye’nin ruhuna zarar verebilecek herhangi bir girişimi önce biz kabul etmeyiz. Süleymaniye’nin siluetinin korunması için üzerimize düşen her tür fedakârlığı yapmaya hazır olduğumuzu beyan ediyoruz. İlgili kurum ve kuruluşları, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye davet ediyoruz” açıklamasını yayımlamıştı.

- Advertisment -