Ana SayfaHaberlerAraştırmacı Ulaş Tol, anket sonuçları üzerinden İstanbul seçimleri simülasyonu yaptı: İmamoğlu “DEM”siz...

Araştırmacı Ulaş Tol, anket sonuçları üzerinden İstanbul seçimleri simülasyonu yaptı: İmamoğlu “DEM”siz de önde

Kamuoyu araştırmacısı Ulaş Tol'un anket sonuçları üzerinden oluşturduğu simülasyona göre İmamoğlu, DEM Parti’nin aday göstermesi durumunda da Kurum’un önünde. DEM Parti ile YRP’nin tutumuna göre dört alternatifli ankette, DEM Parti’nin düşük profil bir aday gösterdiği ya da YRP’nin aday çıkarttığı seçeneklerin hepsinde İmamoğlu önde. Yalnızca DEM’in Başak Demirtaş’ı aday gösterdiği ve YRP’nin aday çıkartmadığı seçenekte Kurum, İmamoğlu’nu yüzde 42.8’de yakalıyor.

Kamuoyu araştırmacısı Ulaş Tol, anket sonuçları üzerinden oluşturulan, DEM Parti ile Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) tutumuna göre dört alternatifli İstanbul Büyükşehir seçimi simülasyonu paylaştı.

Simülasyon sonucuna göre, DEM Parti düşük profil bir aday gösterir ve YRP aday çıkarmazsa CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 45.9, AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum yüzde 42.8 oy alıyor.

DEM Parti düşük profil bir aday gösterir ve YRP aday çıkarırsa ise İmamoğlu’nun oy oranı yüzde 45,4’e, Kurum’un oy oranı yüzde 39.3’e geriliyor.

DEM Parti’nin adayı düşük profil bir aday değil Başak Demirtaş olursa ve YRP de aday çıkartırsa İmamoğlu yüzde 42.3’e, Kurum da yüzde 39.3’e ulaşıyor. Ancak Başak Demirtaş aday olur ve YRP aday çıkarmazsa; Kurum, İmamoğlu’nu 42.8 oy oranında yakalıyor.

Ayrıca ankette İBB Başkanlığı seçiminin de Cumhurbaşkanlığı seçimindeki gibi iki turlu yapılması durumunda çıkabilecek sonuç da ölçüldü. Eğer İBB seçimi iki turlu olsaydı, ikinci turda İmamoğlu yüzde 54, Kurum ise yüzde 46’ya ulaşıyordu.

- Advertisment -