Ana SayfaHaberler‘İBB’de 557 terörist var’ iddiasına dayanak yapılan DİAYDER iddianamesi kabul edildi

‘İBB’de 557 terörist var’ iddiasına dayanak yapılan DİAYDER iddianamesi kabul edildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) terör iltisaklı 557 personel bulunduğu iddiasının somut dayanağı olarak gösterilen Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) hakkında başlatılan soruşturma sonucu hazırlanan iddianame İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

“Silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçlamalarından yargılanacak 10’u tutuklu 23 sanığın yargılanmasına 18 Şubat’ta başlanacak.

“KCK sistematiği doğrultusunda kurularak faaliyette bulunmak”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan 335 sayfalık iddianamede, Şirinevler’de faaliyet gösteren derneğin, “KCK sistematiği doğrultusunda kurularak faaliyet yürüttüğü” iddia ediliyor.

İddianamede derneğin internet sitesinde yer alan bazı içeriklerin; yine internet sitesinde Kürt sorununa ilişkin düzenlenen anket çalışmasının; üyelerin 2013’ten bugüne yaptığı basın açıklamalarının, katıldıkları eylemlerin ve beyanlarının “PKK perspektifine uyduğu” öne sürülüyor. Bir bütün olarak değerlendirildiğinde, elde edilen delillerin derneğin legal bir çatı altında örgütün amaç ve hedefleri doğrultusunda faaliyet yürüttüğünü gösterdiğine yer veriliyor.

İddianamede ifadesine yer verilen şüphelilerden Mehmet İ., İBB’ye gassal olarak alınmasında DİAYDER yöneticilerinin referans olduğunu,  kendisiyle birlikte bazı kişilerin de dernek sayesinde işe alındığını söylemişti. Mehmet İ., bu kişilerin belediyeye ilk girdiklerinde maaşlarından bir kısmını DİAYDER’e vereceklerini söylediklerini aktarmış, ancak sonrasında bu kişilerin derneğe para verip vermediklerini bilmediğini söylemişti.

İddianamede ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından derneğe verilen market yardım kartlarının örgüt üyelerinin ailelerine dağıtıldığı öne sürülüyor.

Başsavcılıkça onaylanan ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, 9’u tutuklu 23 şüphelinin “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme” ve “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 3,5 yıl ile 15 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması isteniyor.

- Advertisment -