Ana SayfaHaberlerİBB’de İmamoğlu sonrası başkanlık yarışı erken başladı: Sinem Dedetaş, ‘gayet hazırım’ dedi,...

İBB’de İmamoğlu sonrası başkanlık yarışı erken başladı: Sinem Dedetaş, ‘gayet hazırım’ dedi, Mahir Polat cevap verdi: ‘Siyasi kariyerizm zehirdir’

Adı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adayı olduktan sonra yerini bırakacağı isimler arasında geçen Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, “Bir buçuk sene sonra İstanbul Belediye Başkanı olmaya hazır mısınız?” sorusuna “Gayet hazırım” cevabını verdi. Cevap, isim vermeden İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat’tan geldi: “Siyasi kariyerizm zehirdir. Sol siyasette kariyerizm olmaz, dert arkadaşı olunur.”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2028 ya da öncesindeki bir seçimde cumhurbaşkanı adayı olursa yerine kimin İBB başkanı olacağı tartışmaları erken başladı.

2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nın Paris’te düzenlendiği etkinlikler kapsamında, İBB tarafından tanıtım amacıyla düzenlenen “İstanbul Evi” organizasyonunda bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Habertürk yazarı Oray Eğin’e konuştu. Eğin, Dedetaş’la görüşmesiyle ilgili şunları yazdı:

“Sinem Dedetaş’a belediye başkanlığının nasıl gittiğini sordum, ‘Gayet iyi gidiyor,’ diye yanıt verdi.

‘Peki,’ diye devam ettim, ‘İstanbul’u yönetmeye hazır mısınız?’

‘Evet,’ diye yanıtladı.

‘Bir buçuk sene sonra İstanbul Belediye Başkanı olmaya hazır mısınız?’

‘Gayet hazırım,’ dedi.

Bir buçuk sene sonra olası bir erken seçimde İmamoğlu’nun yerini Dedetaş’a bırakıp aday olacağı senaryosu epeydir konuşuluyor. Dedetaş bu hazırlığın ilk teyidini vermiş oldu.

Polat: “Siyasi kariyerizm zehirdir

Dedetaş’ın bu açıklaması konuşulurken, 31 Mart’ta CHP’nin Fatih Belediye Başkan adayı olarak dikkat çeken ve adı İmamoğlu sonrası İBB başkan adaylığı için geçen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, X hesabından Dedetaş’ın adını vermeden şu mesajı paylaştı:

“Siyasi kariyerizm zehirdir. Kariyerizm planına düşenler memleketin ve toplumun dertlerine sırtını döner, ülkenin içinde bulunduğu kaosu unutup kendi hesaplarına dönerler. Sol siyasette kariyerizm olmaz, dert arkadaşı olunur, sıra neferi olunur, eksiği tamam etmek için halka turap olunur. Halk, bu zor günlerde verdiği mücadeleyi birilerinin kariyer planı için yapmıyor.”

Mahir Polat: CHP'nin oyları tepki değil, değişim ve dönüşümün göstergesi -  Politikyol
- Advertisment -