Ana SayfaHaberlerGündemİBB’ye terör soruşturması anketi: Seçmenlerin yalnızca %26,6’sı İmamoğlu’nun görevden alınmasını olumlu karşılayacağını...

İBB’ye terör soruşturması anketi: Seçmenlerin yalnızca %26,6’sı İmamoğlu’nun görevden alınmasını olumlu karşılayacağını söylüyor

TEAM, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na açılan terör soruşturmasını konu alan anketinin sonuçlarını açıkladı: Katılanların yüzde 63’ü yargıyı bağımsız bulmuyor, “İBB'yi İmamoğlu değil AK Parti yönetseydi aynı durumda benzer bir soruşturma açılırdı” diyenlerin oranı ise sadece yüzde 22,6.

Toplumsal Etki Araştırmaları Merkezi (TEAM) 11-14 Ocak tarihleri arasında 2 bin 524 kişi ile yaptığı ankette İBB’ye açılan terör soruşturması ile ilgili sorulara yanıt aradı.

10 sorudan oluşan anketin sonuçları şöyle:

Ankete katılan seçmenlerin %63’ü yargının bağımsız olduğuna inanmıyor.

Üç seçmenden ikisi kurumlar, siyasi partiler ve medya üzerinde baskı ve müdahale olduğunu düşünüyor.

5 seçmenden 4’ü İBB’ye açılan soruşturmadan haberdar. Hiç duymamış olanlar %22.6.

Seçmenlerin çoğunluğuna göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan soruşturma haksız ve taraflı.

“İBB’yi İmamoğlu değil AK Parti yönetseydi aynı durumda benzer bir soruşturma açılırdı” diyenler: %22,6

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İBB’ye açılan terör soruşturması hakkındaki açıklamalarını seçmenin %27,5’u inandırıcı bulurken, %55,7’si inandırıcı bulmuyor.

“İmamoğlu iddiaları cevaplarken konuya hâkim, kendinden emin, cesur, dinamik ve soğukkanlı…” %55-%60 arasındaki bir çoğunluk bu kanaatte. Gergin, endişeli olduğunu düşünenler %35.

Seçmenin %67,5’i, soruşturmanın İmamoğlu’nu etkisizleştirmek için açıldığını düşünüyor.

Seçmenlerin yalnızca %27,2’si belediyelere açılan soruşturmaları adil buluyor.

%43,6 İBB’ye açılan terör soruşturmasının iktidarın itibarını olumsuz etkileyeceğini düşünüyor. %41,9 ise soruşturmanın, İmamoğlu’nun itibarını artıracağı kanaatinde.

Yalnızca %26,6 İmamoğlu’nun görevden alınmasını olumlu karşılayacağını söylüyor.https://twitter.com/etkiarastirma/status/1616320241625141251?s=20&t=43mhFqa9urAdBfi-IIP7Cg

- Advertisment -