Ana SayfaHaberlerDünyaİbrahim Kalın, Katar’ın stadyumlarda içki sattırmama kararının sebebini açıkladı: “Muhafazakârlık değil, kamu...

İbrahim Kalın, Katar’ın stadyumlarda içki sattırmama kararının sebebini açıkladı: “Muhafazakârlık değil, kamu güvenliği”

FİFA, Katar’ın talebi doğrultusunda Dünya Kupası maçlarının oynanacağı stadyumlarda alkollü içki satışının olmayacağını duyurmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın CNN’in haberini paylaşıp Katar’a destek verdi: “Bunun belirtildiği üzere ‘Katar muhafazakârlığı’ ile ilgisi yok, kamu sağlığı, güvenliği ve düzeni hakkında. Katar’a Dünya Kupası 2022 ev sahipliğinde başarılar dileriz.”

FİFA, Dünya Kupası maçlarının oynanacağı stadyumlarda alkollü içki satışının olmayacağını açıkladı ve 6 stadyumdan bira satış noktalarının kaldırıldığını duyurdu. Katar, daha önce maçların başlamadan önceki üç saat ile maç bittikten sonraki bir saat içinde bira satışının olacağını, sadece maç sırasında bira satılmayacağını duyurmuştu. Dünya Kupası maçlarının başlamasına birkaç gün kala Katar yönetimi karar değiştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın CNN’in haberini paylaşıp Katar’a destek verdi: “Katar, stadyumlarda alkol satışı hakkında hassas bir karar aldı. Bunun belirtildiği üzere ‘Katar muhafazakârlığı’ ile ilgili yok, kamu sağlığı, güvenliği ve düzeni hakkında. Katar’a Dünya Kupası 2022 ev sahipliğinde başarılar dileriz.”

- Advertisment -