Ana SayfaHaberlerİbrahim Kalın, Kyiv'de Zelensky ile görüştü

İbrahim Kalın, Kyiv’de Zelensky ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky ile görüştü. Kalın, başta Mariupol olmak üzere sivillerin tahliyesi ve insani koridor açılması konularını ele aldıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın yer aldığı heyet, Ukrayna’nın başkenti Kyiv’e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Kalın ziyaret kapsamında, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky tarafından kabul edildi. Ukrayna Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanı Andrei Yarmak ile de görüşen Kalın, ayrıca Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliğinde Türk vatandaşları ve Kırım Tatar Türkleriyle iftarda buluştu.

Kyiv’e giden heyette Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal da yer aldı.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Kyiv ziyareti hakkında değerledirmede bulunan Kalın, “Türkiye savaşın sona ermesi için çok yönlü çaba ve girişimlerine devam edecek. Ukrayna’nın egemenlik ve toprak bütünlüğü temelinde çözüm bulunması ve tüm tarafları kapsayan bir güvenlik mimarisinin inşa edilmesi imkansız değil” dedi.

Kiev'e giden heyette İbrahim Kalın'ın yanı sıra Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal da yer aldı

Öncelikli hedeflerinin çatışmaların müzakere ve diyalog yoluyla sona erdirilmesi olduğunu belirten Kalın, “Hem bu konuları görüşmek hem de Mariupol başta olmak üzere buradan sivillerin tahliyesi, insani bir koridorun açılması ve diğer konularla ilgili kapsamlı görüşmeler yaptık” dedi.

- Advertisment -