Ana SayfaHaberlerİbrahim Karagül beklenen yazısını yazdı ve sordu: “BAE neden Türkiye ile yakınlaşmaya...

İbrahim Karagül beklenen yazısını yazdı ve sordu: “BAE neden Türkiye ile yakınlaşmaya çalışıyor?”

Yıllardır kaleme aldığı yazılarda Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE) “bölgesel terör trafiğinin merkezi” ve “15 Temmuz darbesinin finansörü” diye niteleyen, Veliaht Prens Muhammed bin Zayed’i de “savaş suçlusu” ilan eden Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül’ün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BAE ile kurduğu yeni ve sıcak ilişkinin ardından ne yazacağı merak ediliyordu. Karagül nihayet bugün (2 Eylül) konuya el attı. Yeni Şafak’ın eski genel yayın yönetmenine göre BAE zorda kalmış ve Türkiye’ye “yaklaşmaya” karar vermişti.

BAE ve Muhammed bin Zayed için uygun gördüğü ve okurlarının artık ezberlediği eski sıfatlardan hiç söz etmeyen Karagül, yazısının sonunda BAE’nin “FETÖ’yü ve PKK’yı sattığı” tespitinde bulunduktan sonra konuyu Kılıçdaroğlu ve Akşener’e bağlıyor:

“Herkes hesabını gerçekler üzerine kursun.

“Kabil Havaalanı’nda yaşananlardan en çok içerideki muhalefet ders almalı.

“BAE, Muhammed Bin Zayed bile gördü. FETÖ ve PKK’yı sattı, satacak.

“Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ne zaman görecek?

“FETÖ ve PKK desteğiyle hiçbir yere gidilemeyeceğini, ABD’den sinyal bekleyerek Türkiye’de iktidar olunamayacağını ne zaman anlayacak?”

İbrahim Karagül’ün yazısını okumak için:

https://www.yenisafak.com/yazarlar/ibrahim-karagul/abd-suriyeden-de-cekilecek-bae-niye-turkiyeye-yaklasti-bin-zayed-bile-gordu-aksener-kilicdaroglu-icin-cok-surpriz-olacak-2059488

- Advertisment -