Ana SayfaHaberlerİbrahim Uslu: “İSKİ dışında hiçbir skandal sonuç doğurmadı”

İbrahim Uslu: “İSKİ dışında hiçbir skandal sonuç doğurmadı”

BBC Türkçe’nin “Sedat Peker'in iddiaları, AKP seçmeninin tercihini etkileyebilir mi?” sorusunu cevaplayan kamuoyu araştırmacısı İbrahim Uslu, “yolsuzluğa olan yerleşik bakış” nedeniyle Türkiye’de siyasi skandalların seçmen davranışına etkisinin sınırlı olduğunu söylüyor.

BBC Türkçe’den Öykü Altuntaş’ın yürüttüğü “Sedat Peker’in iddiaları, AKP seçmeninin tercihini etkileyebilir mi” (9 Haziran) soruşturmasını cevaplayan kamuoyu araştırmacılarından biri olan İbrahim Uslu’nun görüşleri haberde şöyle özetleniyor:

İbrahim Uslu da AKP’nin “2015’ten sonra aşamalı olarak oy kaybetmesinde temel nedenin ekonomi olduğunu” kaydediyor.

Uslu, yolsuzluğa olan yerleşik bakış nedeniyle iddiaların seçmen davranışına etki edip etmeyeceğini kestirmekte zorlandığını kaydediyor.

“İSKİ skandalı dışında hiçbir skandal sonuç doğurmadı” diyen Uslu, 3 Kasım 1996’daki Susurluk kazası ve sonrasında toplumda “Evet, devlet gizli kapaklı işler yapabilir, mafyayı da kullanabilir, bizim sistemimizde bunlar olabilir” gibi bir bilinç oluştuğunu dile getiriyor.

Uslu, Türkiye’de bir dönem Ermenistan’ın Kurtuluşu için Gizli Ermeni Ordusu (ASALA) ile mücadele için mafya örgütlerinin kullanıldığı şeklindeki açıklamaların, bu “kültürden” bağımsız olmadığı görüşünde.

Uslu, bu gibi olayların da (Sedat Peker’in anlattığı olaylar kast ediliyor -Serbestiyet) “anormal” karşılanmadığını, seçmenin yine “araçsal ve pragmatik” davranacağını söylüyor.

- Advertisment -