Ana SayfaHaberlerİçişleri Bakan Yardımcısı’na göre esas zorbalığa uğrayan polismiş

İçişleri Bakan Yardımcısı’na göre esas zorbalığa uğrayan polismiş

Dün Beyoğlu'ndaki Onur Yürüyüşü sırasında polisin sert müdahalesine gelen tepkilere İçişler Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’dan cevap geldi: “İzinsiz gösteri sırasında polise direnenleri gözaltına almak zorbalık değildir... Esas zorbalık, toplumda iktidara tepki uyandırmak adına, kurumlarımıza fütursuzca, saldırıp sonrasında özür dileyecek erdemi gösterememektir.” Dünkü gösterileri fotoğraflarken polisin yere yatırıp, boğazına basarak gözaltına aldığı AFP muhabiri Bülent Kılıç: “Canıma kast edilmeye çalışıldı, nefesim kesilmek istendi, Dünya’da hangi mahkemeyse hesap soracağım” dedi.

Beyoğlu’nda dün (26.06.2021) Onur Yürüyüşü sırasında polis tarafından şiddete maruz kalan ve gözaltına alınan AFP muhabiri Bülent Kılıç gün içerisinde serbest bırakılmıştı.

Kılıç, serbest bırakıldıktan sonra Twitter hesabından açıklamalarda bulundu:

“Canıma kast edilmeye çalışıldı, nefesim kesilmek istendi, bana bunu yapandan, Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları, her ne ise, bu Dünya’da hangi mahkemeyse hesap soracağım, yaşadığım sürece bunun mahkemede hesabı verilecek. Ulu Divan’a kalmayacak.

‘Beni nefessiz bırakmak istediler ama başaramadılar’

Metin Göktepe’yi Eyüp spor salonunda öldüren kötülük bugün boynuma bastırıp beni nefessiz bırakmak istedi ama başaramadılar. Saolsun halk gazetecisine sahip çıktı. Tüm dostlar seferber oldu. Kolay değil öyle. Daha işimiz var.

‘Ortada bir can güvenliği sorunu var’

Bütün gazetecilik meslek örgütlerine çagrı yapıyorum, ortada bir can güvenliği sorunu var malesef, ortak bir tavır alınmalı.”


Cihangir’de dün LGBGT yürüyüşüne müdahale eden polisi eleştirdiği için arkadaşıyla oturduğu kafeden gözaltına alınan Murat Kahya, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra serbest bırakıldı. Murat Kahya’nın kendisini gözaltına alan polislerin arasında, elleri arkadan kelepçeli halde polis aracına götürüldüğü anın fotoğrafı Twitter’da büyük ilgi gördü. Fotoğrafçı Diego Cupolo tarafından çekilen fotoğrafta, Murat Kahya “yakışıklı” ve “karizmatik” bulundu.   Murat Kahya’nın başka fotoğraflarını da görmek isteyenler, Instagram hesabı olup, olmadığını sordular.

Gözaltına alınırkenki dik duruşuyla popülerleşen Murat Kahya’nın Instagram hesabında 2 Şubat’ta Boğaziçililere yöenlik gözaltılarda kendisi gibi gözaltına alınan bir başka genç için, “aşağıya bakmayacağız” sloganıyla paylaştığı görülüyor.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Twitter hesabından eleştirilere cevap verdi:

İzinsiz gösteri sırasında polise direnenleri gözaltına almak zorbalık değildir… Esas zorbalık, toplumda iktidara tepki uyandırmak adına, hiçbir sınır tanımadan kurumlarımıza fütursuzca, her türlü yalana sarılarak saldırıp sonrasında özür dileyecek erdemi gösterememektir.”

- Advertisment -