Ana SayfaHaberlerDünyaIda kasırgası New York ve New Jersey’i vurdu: Yedi ölü, havaalanı ve...

Ida kasırgası New York ve New Jersey’i vurdu: Yedi ölü, havaalanı ve metrolar sular altında

Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS) New York eyalet tarihinin ilk ani sel uyarısını dün (1 Eylül) geceyarısı verdi. Doğu şeridini etkisi altına alan Ida kasırgasının ulaşmasıyla metro ve havaalanı dahil birçok nokta sele teslim oldu. Metro ve uçuş seferleri durduruldu. New York'ta müdahale araçlarının dışında araç kullanılması yasaklandı. New York Polis Departmanı yedi kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Washington Post’a göre, fırtına New Jersey’de bir kişiyi öldürdü.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Çarşamba günü gece yarısından kısa bir süre önce olağanüstü hal ilan etti, “Bu gece şehir genelinde rekor kıran yağmur, acımasız sel ve yollarımızda tehlikeli koşullar ile tarihi bir hava olayına katlanıyoruz” dedi.

De Blasio, olağanüstü hali saat 23:30 sıralarında ilan etti ve binlerce New Yorklunun elektrikten mahrum kaldığını açıkladı.

New York metro seferlerinin çoğu durduruldu. New York ve New Jersey’den yapılan uçuşlar askıya alındı. Ayrıca New York’ta müdahale araçlarının dışında araç kullanılması yasaklandı.

Şiddetli rüzgâr, sağanak yağmur ve en az bir hortum Pennsylvania ve New Jersey’i de vurdu, ABD Posta Servisi binasının çatısı çöktü ve yoldaki bir baraj yıkılma tehlikesi geçirdi.

NWS, en az bir hortumun ortaya çıktığını doğruladı. Twitter’da yayımlanan videolarda, Philadelphia’nın hemen dışındaki bir güney New Jersey ilçesi olan Mullica Hill’de evlerin enkaza dönüştüğü görüldü.

Newark Liberty Uluslararası Havaalanı’nı işleten New York ve New Jersey Liman Otoritesi, 22:30’da tüm uçuşların askıya alındığını ve şiddetli sel nedeniyle tüm otoparkların kapatıldığını tweet’ledi. Havaalanına yapılan tüm tren seferleri de durduruldu.

Videoda havaalanının bazı bölümlerinin suyla dolduğu görülüyor.

https://twitter.com/luckytran/status/1433261418934153216

- Advertisment -