Ana SayfaHaberlerİDDİA | Akşener grup toplantısında iki isme kapıyı gösterdi

İDDİA | Akşener grup toplantısında iki isme kapıyı gösterdi

Gazeteci İsmail Saymaz, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in dün TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada “En yakınım olsun, en güvendiğim olsun. Kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim” diyerek iki ismi kastettiğini öne sürdü. Saymaz’ın yazısına göre bu iki isim İYİ Parti Sakarya Milletvekili ve Akşener’in yeğeni olan Ümit Dikbayır ve İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz. İddiaya göre Dikbayır’a Akşener’in banka hesaplarını incelettiği ve belediyeler ile çıkar ilişkileri kurduğu, Poyraz’a da Nebi Hatipoğlu’nun aday olmasını sağladığı için Akşener tarafından çizik atıldı. Akşener'in basın danışmanı Murat İde ile görüşmeden yolları ayırma sebebinin de bu konu olduğu iddia ediliyor.

İsmail Saymaz’ın Sözcü’de yayınlanan yazısındaki ilgili kısım şöyle:

“Yakın zamana kadar Akşener’in en yakınında bulunan iki isim şimdi liderleri tarafından suçlanıyor. Dikbayır, Akşener’in banka hesaplarını inceletmekle ve belediyelerle ticari ilişkilere girmekle itham ediliyor. Poyraz ise Akşener’in aleyhinde ve özel kalemi hakkında konuşmakla eleştiriliyor. Poyraz’ın AK Parti’ye geçen Nebi Hatipoğlu’nun milletvekili olmasını sağladığı da ileri sürülüyor.”

Dikbayır, hem partiye hem de savcılığa başvurarak, soruşturma açılmasını isteyeceğini belirterek, şöyle dedi: “Bankaya başvurulsun. Hangi şubeden, hangi memur araştırdı, açığa çıksın. Böyle bir şerefsizlik olur mu? Suç bu. Genel başkan dedikodular ve kumpaslar içinde kaldı. Belediyelerle iş yaptığım yalan. Çıkarsınlar en ufak bir şey varsa. Milletvekilliğinden istifa ederim. Ben partinin kurucularındanım. Gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyorum.”

Poyraz ise “Beni kastettiğini düşünmüyorum. Üzerine alınacak bir durum yok” dedi. Poyraz, Hatipoğlu’nun iki buçuk yıldır İYİ Parti’de siyaset yaptığını ve temayülden çıkarak, milletvekili seçildiğini söyledi.

Akşener’in kapıyı gösterdiği Dikbayır ve Poyraz’ın İYİ Parti’den ayrılması gündeme gelebilir. Akşener’in Basın Danışmanı Murat İde’nin geçen hafta aniden işine son verilmesinin de iddialarla bağlantılı olduğu ileri sürülüyor. Akşener’in İde ile görüşmeden işine son verildiği belirtiliyor.

- Advertisment -