Ana SayfaHaberlerEkonomiİDDİA | Arka kapıdan döviz satışının fikir babası olan MB...

İDDİA | Arka kapıdan döviz satışının fikir babası olan MB başkan yardımcısı istifa etti

Merkez Bankası Başkan yardımcısı ve Para Politikası Kurulu üyesi Emrah Şener, görevinden istifa etti. Eylül 2016’dan bu yan Merkez Bankası başkan yardımcılığı görevinde bulunan Şener, Berat Albayrak’ın Hazine Bakanlığı döneminde uygulanmaya başlanan ve 128 milyar dolar tartışmalarına neden olan dövizi arka kapıdan kamu bankaları üzerinden baskılama politikalarının fikir babası olarak biliniyordu. Şener’in istifa haberlerine rağmen adı Merkez Bankası sayfasında yer almaya devam ediyor.

Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu’nun Hafize Gaye Erkan dışındaki dört üyesinin değişmemesi, politika değişikliğinin inandırıcılığıyla ilgili tartışmalara neden olmuştu.

2016’dan bu yana bu görevde olan Merkez Bankası Başkan yardımcısı Emrah Şener’in istifa haberi eski ekibin tasfiyesi yönünde atılmış ilk adım oldu.

Şener, özellikle Berat Albayrak döneminde uygulanmaya başlanan arka kapıdan döviz satışı, KKM gibi “unortodox” politikalarının fikir babası olarak biliniyordu.

Şener’in istifa haberi kulislere düştü ama hala ismi Merkez Bankası sayfasında duruyor.

Emrah Şener kimdir?

1978 yılında doğan Emrah Şener, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. London School of Economics’te Ekonomi-Finans Yüksek Lisans programını tamamladıktan sonra Imperial College London’da Matematiksel Finans üzerine Doktora derecesini aldı.

Çalışma hayatına 2003 yılında bankacılık sektöründe başlayan Şener, Londra’da HSBC ve Citibank’ta görev yaptıktan sonra Bank of America’nın Yapılandırılmış Ürünler Grubunda Bölüm Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı işbirliği ile Özyeğin Üniversitesi bünyesinde kurulan İstanbul Risk Yönetimi Laboratuvarı’nın Direktörlüğünü yürüttü. Emrah Şener, 2 Eylül 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atandı.

- Advertisment -