Ana SayfaHaberlerİDDİA | 'Mehmet Şimşek, Erdoğan ile faiz konusunda anlaşamıyor; faizi...

İDDİA | ‘Mehmet Şimşek, Erdoğan ile faiz konusunda anlaşamıyor; faizi kademeli olarak yüzde 25’e çıkarmak istiyor’

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni kabinede görev alıp almayacağı tartışmaları devam ediyor. Ragıp Soylu'nun haberine konuşan bir kaynak "Cumhurbaşkanı düşük faiz konusunda kararlı. Her konuda anlaşabilirler ama faiz oranları bir sorun olmaya devam ediyor. Şimşek, işletmeler için çok maliyetli olmaması için faiz oranlarının kademeli olarak artırılmasını öneriyor. Faiz oranını zaman içinde yüzde 25'e kadar yükseltmek istiyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni açıklayacağı kabine için ismi geçenlerin başında eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bulunuyor.

Middle East Eye’den Ragıp Soylu’nun haberine göre, Şimşek ile Erdoğan pazartesi günü görüştü ancak henüz bir anlaşma sağlanamadı.

Haberde adı açıklanmayan bir kaynak, “Cumhurbaşkanı, düşük faiz oranları konusunda gerçekten kararlı. Her konuda anlaşabilirler ama faiz oranlarının yükseltilmesi bir sorun olmaya devam ediyor” dedi.

Kaynaklar, Şimşek’in en az 18 aydır, Erdoğan’ı para politikası konusunda serbest bırakması için ikna etmeye çalıştığını ve kendi düşüncelerine yakın yeni bakanlar getirmesini istediğini söyledi.

“İşletmeler için çok maliyetli olmaması için faiz oranlarının kademeli olarak artırılmasını öneriyor” diyen kaynak, “Faiz oranını şu anki yüzde 8,5 seviyesinden zaman içinde yüzde 25’e kadar yükseltmek istiyor” diye konuştu.

Habere konuşan ekonomistlere göre, eğer Erdoğan ortodoks politikalara dönerse büyüme olumsuz etkilenecek. Mevcut politikayla devam ettiği takdirde ise giderek artan enflasyonla ve muhtemel bir ödemeler dengesi kriziyle başa çıkması gerekecek.

- Advertisment -