Ana SayfaHaberlerEkonomiİDDİA | "Merkez Bankası, Kasım 2021’deki faiz kararını Cumhurbaşkanlığı’ndan telefon gelmediği için...

İDDİA | “Merkez Bankası, Kasım 2021’deki faiz kararını Cumhurbaşkanlığı’ndan telefon gelmediği için geç açıklamış”

Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz, 18 Kasım 2021’de Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanan TCMB Para Politikası Kurulu’nun faiz kararını neden gecikmeli duyurduğunu açıkladı. Oğuz, o günlerde Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen telefon üzerine faiz kararı açıklandığını, o gün ise telefon etmeyi unuttukları için TCMB’nin kararı geç açıkladığını iddia etti.

TCMB Para Politikası Toplantısı, teamül olarak her ayın son Perşembe günü gerçekleşiyor ve toplantı kararları saat 14.00’te yayınlanıyor.

Nadiren de olsa kararın TCMB tarafından açıklanmasında yarım dakika ya da bir dakikalık gecikmeler yaşanabiliyor.

18 Kasım 2021’deki PPK toplantısında ise karar tam 5 dakika gecikmeli olarak açıklanmıştı.

Şahap Kavcıoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıda kararın neden geç açıklandığı bir soru işareti olmuştu.

TCMB yetkilileri o dönem bu gecikmenin sebebinin teknik sorunlar olduğunu öne sürmüştü.

Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz ise bugün (12 Eylül 2023) bu kararın neden geç açıklandığının arka planı ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Oğuz, Sözcü TV’de katıldığı canlı yayın programında şunları söyledi:

“O günlerde faiz oranını Merkez Bankası belirlemediği, Cumhurbaşkanlığı belirlediği için ve Saray’dan telefon açmayı unutup faizi kaç yapacaklarını söylemedikleri için bu gecikme yaşanmış. Merkez Bankası’ndan Saray’ı arayınca söylenmiş kaç olacağ

- Advertisment -