Ana SayfaHaberlerEkonomiİDDİA | Millet İttifakı’nın ekonomi bakanı, İYİ Partili Bilge Yılmaz olacak

İDDİA | Millet İttifakı’nın ekonomi bakanı, İYİ Partili Bilge Yılmaz olacak

Gazete Oksijen yazarı Gökçer Tahincioğlu, Millet İttifakı’nın Ekonomi Bakanının İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz olacağını iddia etti. Reuters’a konuşan üst düzey Millet İttifakı kaynakları, DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ın Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmasının planlandığını ve şu anda tek kurum olan Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın iki bakanlığa ayrılabileceğini ifade etmişlerdi.

Gazete Oksijen yazarı Gökçer Tahincioğlu, seçimleri Millet İttifakı’nın kazanması durumunda İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz’ın, kurulacak hükümette Ekonomi Bakanı olarak görev alacağını iddia etti.

Dün (10 Mart) Reuters’a konuşan Millet İttifakı’nın dört üst düzey kaynağı, Millet İttifakı’nın Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevini DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın üstlenmesinin planlandığını ve ittifakın Merkez Bankası (TCMB) başkanlığı için düşündüğü ismin de hazır olduğunu söylemişti.  

Yine Reuters’a açıklamalarda bulunan bir Millet İttifakı kaynağı ise, “Babacan’ın yöneteceği sistemde, önemli bakanlıkların farklı partiler tarafından yönetileceği bir yapı olacak” demiş ve şu anda tek kurum olan Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın iki bakanlığa ayrılabileceğini ifade etmişti.

- Advertisment -