Ana SayfaHaberlerİddia: Mossad, İran'ın Türkiye'de görevli İsrail diplomatına suikast planını çökertti

İddia: Mossad, İran’ın Türkiye’de görevli İsrail diplomatına suikast planını çökertti

İsrail istihbarat servisi Mossad'ın, İran'ın Türkiye'deki İsrailli bir diplomata yönelik suikast planını önlediği belirtiliyor. İddiaya göre suikastçı, Almanya'da bir ABD'li general ile Fransız bir gazeteciye de suikast düzenleyecekti. İddia, İsrail medyasına konuşan kaynaklar tarafından doğrulandı.

İsrail dış istihbarat servisi Mossad’ın, İran Devrim Muhafızları’nın Türkiye’de İsrailli bir diplomatı öldürme planını çökerttiği öne sürüldü. Londra merkezli Iran International’da ortaya atılan iddia, İsrail medyasına konuşan kaynaklarca doğrulandı.

İddiaya göre, Devrim Muhafızları’nda bağlı Kudüs Gücü’nün bir üyesi, İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu’nda görevli bir diplomata suikastla görevlendirildi. Almanya’daki üst düzey bir ABD’li generali ve Fransız bir gazeteciye de suikast talimatı alan bu kişinin Mossad tarafından yakalandığı öne sürülüyor.

Haberde, yakalanan suikastçının cinayetlerin hazırlığı için 150 bin dolar para aldığı ve sonrasında da kendisine 1 milyon dolar vaat edildiği öne sürüldü.

İddialar hakkında İsrail’den resmi açıklama yapılmadı.

- Advertisment -