CHP lideri Özgür Özel’in dünkü (6 Ağustos) Tuzla mitinginde “İBB Davası Borsası” kurmakla suçladığı Av. Mehmet Yıldırım, gözaltına alındı.
Mehmet Yıldırım’ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine yurtdışına kaçmak üzere gittiği Antalya’da gözaltına alındığı iddia ediliyor.
“Mehmet Yıldırım adlı avukat şirketleri gezdi”
Özel, mitingde Mehmet Yıldırım’la ilgili şunları söylemişti:
“Mesleklerini kötüye kullanan bazı savcıların aracısı bazı avukatların gidip kişilerle görüşüp, ‘Beni savcı bey yolladı, avukatlığını yapacağım. Şu ifadeyi vereceksin. Şu kadar da para vereceksin’ diyerek bir çetenin ‘İBB davası borsası’ oluşturduğunun, bununla ilgili duyumların değil kanıtların elimizde olduğunu Türkiye’ye ilan ediyorum.
“Bir avukatın adı Mehmet Yıldırım. Bir avukatın şirketleri gezip, ‘Sana da şu gelebilir, bu gelebilir. Şöyle yaparsan seni kurtarırım’ dediğini, bazı tutukluların aileleriyle temas kurduklarını, hatta bugün içeride olan bir tutuklunun geçmişte bunlarla görüştüğünü, bu avukatın dediği parayı bankadan çektiğini -dekont elde-, bu avukatın yolladığı kişilere banka şubesinde teslim ettiğini -tarih belli, saat belli, dekont belli, kamera kayıtları orada-, bu kişilerin parayı alıp avukata götürdüklerini, avukatın bir savcının ismini açıkça söyleyerek ‘Bu kişi gelip şu ifadeyi verecek’ dediğini, bu dediğinin gerçekten de o dediği gün olduğunu, bu ispatla diğerlerine bir şeyler yaptırdığını, yetmez bu kişileri telefonda kısa da olsa savcıyla görüştürdüğünü, elimde kanıtım var, yarın HSK’ya veriyorum.
“Milyonlarca dolarlık bir borsayı deşifre etmek hepimizin elinde. HSK’ya yarın tarih, saat, dekont vereceğiz. HSK’ya avukatın 40 dakikalık telefon Whatsapp görüşmesinin ses kaydının dökümünü vereceğiz. HSK, o döküme göre işlem başlatır ve kanıta ulaşmak isterse ses kaydı HSK murakıplarının emrindedir.”
Evinden İmamoğlu’nun kullandığı telefon çıkan şüphelinin avukatıydı
Halk TV’den Can Bursalı’nın haberine göre; Mehmet Yıldırım, İBB operasyonunun 26 Nisan’daki ikinci dalgasında gözaltına alınarak tutuklanan İBB eski Bilgi İşlem Müdürü Naim Erol Özgüner’in avukatıydı. Özgüner, 23 Mayıs’ta tutukluluk incelemesinin ardından tahliye edilmişti.
Özgüner’in tutuklu olduğu süreçte evinde yapılan aramada, geçmişte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından kullanıldığı tespit edilen bir cep telefonu bulunmuştu. Özgüner, telefonun evinde bulunmasıyla ilgili verdiği ifadede şunları söylemişti:
“Bu telefon bana verildiğinde içerisinde sim kart yoktu. Telefonun şifresini de bilmemekteyim. Cumhuriyet başsavcılığınıza yardımcı olmak maksadıyla ifade öncesinde bu telefonun yerini bildirmiş bulunmaktayım.”