Ana SayfaHaberlerİDDİA | Soruşturma MHP Genel Merkezi’ne uzandı: "Bir Genel Başkan...

İDDİA | Soruşturma MHP Genel Merkezi’ne uzandı: “Bir Genel Başkan Yardımcısı’nın özel kalem müdürü şüpheli”

Sinan Ateş suikastı soruşturmasına, bir MHP genel başkan yardımcısının özel kalem müdürü olan “Emre” adındaki bir şüphelinin dahil edildiği ve dün adli kontrolle serbest bırakıldığı iddia edildi. Dün adliyeye getirilerek ifadesi alınan ve adli kontrolle serbest bırakılan zanlı Tolgahan Demirbaş’ın suikast sonrası tetikçiyi bilinmeyen bir yere götürmek için kullandığı söylenen çakarlı arabanın MHP adına tahsisli olduğu öne sürüldü. Demirbaş, suikasttan bir gün sonra MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alınmış ve ardından serbest bırakılmıştı.

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş suikastı soruşturmasında, daha önce soruşturma kapsamında gözaltı geçiren eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş dün (17 Ocak) yeniden adliyeye getirilmiş ve adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre, Tolgahan Demirbaş ile birlikte adı açıklanmayan fakat bir MHP genel başkan yardımcısının özel kalem müdürlüğünü yaptığı söylenen ikinci bir şüpheli daha adliyeye sevk edildi ve adli kontrolle serbest bırakıldı. “Emre” adındaki şüphelinin dosyadaki konumu şimdilik bilinmiyor.

Uludağ’ın aktardığı diğer bir bilgiye göre; Demirbaş’ın cinayetten sonra tetikçiyi Gölbaşı’ndan bilinmeyen bir yere götürmek için kullandığı çakarlı arabanın MHP adına tahsisli olduğu öğrenildi. Demirbaş’ın ifadesinde suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

MHP tahsisli aracın, şüpheli özel kalem müdürü tarafından Tolgahan Demirbaş’a verilip verilmediği araştırılıyor.

Savcılık, iki ismi haftada beş gün imza atmaları şartı ve adli kontrol talebiyle sulh ceza hâkimliğine sevk etti. Hâkimlik, şüphelileri yurt dışı çıkış yasağı ve haftada üç gün imza şartıyla serbest bıraktı.

Savcılığın talep yazısında, toplanacak delil durumuna göre şüphelilerin bu kez tutuklamaya sevk edilip edilmeyeceğinin yeniden değerlendirileceği belirtildi.

Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alındığı iddia edilmişti

Dün adli kontrolle serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş’ın suikasttan bir gün sonra MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alındığı iddia edilmişti.

Gözaltına alınan Tolgahan Demirbaş’ın savcılık ifadesi alınmadan serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı.

- Advertisment -