Ana SayfaHaberlerDünyaİddia: Trump, eski eşini vergi muafiyeti için golf sahasına gömdü

İddia: Trump, eski eşini vergi muafiyeti için golf sahasına gömdü

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın ilk eşi 73 yaşındaki Ivana Trump, 15 Temmuz’da New York’taki evinde merdivenden düşmüş ve hayatını kaybetmişti. Ivana Trump, New Jersey’de Trump ailesine ait bir golf kulübünün sahasında ayrılan bir alana gömüldü. Sosyal medyada gazeteciler ve akademisyenler, Trump’ın mezarlıkların faydalandığı vergi muafiyetinden yararlanmak için eski eşini golf sahasına gömdüğünü iddia etti.

New Jersey yasalarına göre, mezarlık olarak değerlendirilen alanlardan satış, miras ve gelir vergisi alınmıyor. Böylece Trump mezarlık olarak ilan edilen kısım için bir vergi ödememe imkanına sahip olacak. Trump daha öncesinde mezarlık olarak tayin edilen alanın tarım alanı olduğunu ileri sürmüş ve böylece büyük bir vergi indiriminden yararlanmıştı. Trump, 2007 yılından beri buraya bir aile mezarlığı yapmak istediğini belirtiyor, ve golf kulübünde sahanın içerisinde belirli alanları Trump ailesi ve kulüp üyelerine mezar alanı olarak satmayı planlıyor.

Trump ve ailesi iddialara yanıt vermezken, sosyal medya kullanıcıları Ivana Trump’ın tek başına bir golf sahasına gömülmesinin sebebinin vergi ödememek isteyen Trump’ın kulübün bir bölümü için vergi muafiyeti sağlamak olduğunu belirtti. Şu anda golf kulübündeki tek mezarlık Ivana Trump’a ait.

- Advertisment -